Bedacht en georganiseerd door vier jazzmuzikanten, die elkaar ontmoetten tijdens hun studie op het conservatorium, heeft Make It de ambitie de grote jazz namen van morgen, vandaag al te presenteren. Als jong festival werd er de eerste edities volop geëxperimenteerd en gezocht naar gave samenwerkingen en locaties. Zo hebben er de eerste edities onder andere concerten plaatsgevonden in Paradox, Theaters Tilburg, 013 en de Cinecitta. Make It Jazz is een jong, ambitieus festival, volop in ontwikkeling!

Vol enthousiasme is een nieuwe directie van Make It Jazz aan de slag gegaan om een vernieuwd concept neer te zetten. Op 16 & 17 september trapte Make It Jazz af in Tilburgse JazzTempel Paradox en het International Center Tilburg met aandacht voor de nieuwe generatie jazzmusici. Met namen als Penny, Soon To Expire, Peter Somuah Group, Kotokid, Gulli Gudmonsson Trio en Ddevils Of Moko, was het zaterdag een geslaagde editie.

Maxazine-fotograaf Eric van Nieuwland was er bij en maakte het volgende fotoverslag:

Deel: