Andrea Bocelli, geboren op 22 september 1958 in Lajatico, Italië, viert vandaag zijn 64e verjaardag. Andrea begon eind jaren ’80 met zingen in pianobars. In 1993 kreeg hij een platencontract, dat was het begin van een spectaculaire carrière. De zanger bracht duetten uit met grote sterren waaronder Luciano Pavarotti en Sarah Brightman. Zijn grootste hit had hij met Brightman, de single ‘Con Te Partirò’ (Time To Say Goodbye) van het uit 1995 daterende album ‘Bocelli’. Bocelli is blind sinds zijn 12e, dit ten gevolge van een aangeboren glaucoom en een klap op het hoofd tijdens een voetbalwedstrijd.

Andrea Bocelli succesvol in Nederland

Bocelli behaalde – met de 22 albums die hij tot 2020 toe uitbracht – zeven keer de nummer 1-positie in de Nederlandse album Top 100. ‘Sogno’ werd in 1999 bekroond met de titel best verkochte album van dat jaar.

Deel: