Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: The Sugarhill Gang @ Luxor Live.

Concerttip donderdag 25 augustus: The Sugarhill Gang @ Luxor Live

The Sugarhill Gang wordt gezien als één van de eerste Hip hop supersterren en pioniers. De groep schreef in 1979 geschiedenis met hun debuut ‘Rappers Delight’, van deze plaat gingen meer dan een miljoen exemplaren over de toonbank. The Sugarhill Gang was de eerste groep die te gast was bij TV shows als American Band Stand, Solid Gold, Soul Train en Top of the Pops. De rappers ontvingen velen gouden platen en zijn een voorbeeld voor vele hip hop helden, zoals Busta Rhymes, LL Cool J, Lil Kim, 50 Cent, om er maar een paar te noemen.

Deel: