Hij heeft de smaak te pakken, deze Mick Kolassa. Na ruim vijftig jaar lang de blues te hebben gespeeld bracht hij in 2014 pas zijn eerste album uit. Inmiddels is zijn elfde cd verschenen en aan de titel te zien is hij er voorlopig nog niet klaar mee. Oorspronkelijk komt hij uit Michigan, heeft zo’n jaar of dertig in Mississippi gewoond en woont nu alweer geruime tijd in de buurt van Memphis, Tennessee. Hij is vaak te vinden op de podia in en rond Beale Street, soms met eigen band en ook regelmatig met anderen meespelend.

Net als zijn andere albums was de productie in handen van Jeff Jensen, die op het album ook overduidelijk als gitarist aanwezig is. Verder horen we Dexter Allen (bas, gitaar), Rick Steff (toetsen), John Blackmon (drums) en nog een handvol andere muzikanten. Op het album staan twaalf nummers, waarvan er acht zijn geschreven door Kolassa.

Dat hij nog het een en ander voor ons in petto heeft verraadt hij in het titelnummer, waarmee de cd opent. ‘I’ve got tricks no one’s seen yet’. Zet je maar schrap. Deze wordt gevolgd door de soulvolle slowblues ‘What Can I Do?’ met smaakvol gitaarwerk van Dexter Allen. ‘Leavin’ Trunk’ van Sleepy John Estes krijgt een prachtige uitvoering door het toetsenspel van Chris Stephenson, en John Hiatts ‘Real Man’ is een fraai staaltje talking blues.

Andere nummers die een extra vermelding verdienen zijn het humoristische ‘Hardhearted Woman’ en de ballad ‘Trying Not To Let The Darkness In’. Wederom een meer dan uitstekende plaat van deze al wat oudere, en nog steeds niet uitgebluste bluesman. Zo mogen er meer komen. (8/10) (Endless Blues Records)

Deel: