De Nederlandse jazz- en popsaxofonist Candy Dulfer heeft getekend bij The Funk Garage, het funk label van Mascot Label Group dat werd opgericht samen met de legendarische Bootsy Collins.

Als soloartiest, songwriter, veelgevraagde instrumentalist en voormalig topsaxofonist van Prince, heeft Dulfer gewerkt met enkele van de grootste namen, waaronder Van Morrison, Maceo Parker, Sheila E., Mavis Staples, Lionel Richie, Beyoncé, Pink Floyd, Chaka Khan en Aretha Franklin en nog vele anderen.

“Ik ben verheugd dat ik me bij het label The Funk Garage van Mascot en Bootsy Collins kan voegen na deze gekke jaren die we achter de rug hebben”, zegt Dulfer. “Ik ben er klaar voor om te gaan knallen met dit album, dat ik tijdens de pandemie met een aantal geweldige mensen heb mogen maken. Ik heb mijn hart en ziel opengesteld op dit album en het bevat samenwerkingen met enkele van ’s werelds grootste muzikanten. Ik kan gewoon niet wachten om het de wereld in te sturen.”

“Een natuurtalent, een geweldige muzikant, een geweldige live-artiest en een oogverblindende persoonlijkheid. En succesvol!” voegt Ed Van Zijl, oprichter van Mascot Label Group toe. “Candy Dulfer behoeft geen introductie, want ze heeft fans over de hele wereld. We zijn erg blij en trots dat Candy onze familie komt versterken in The Funk Garage/MLG met de release van haar nieuwe album.

Dulfer werd wereldwijd bekend door haar spraakmakende samenwerking met Dave Stewart op de wereldwijde nummer 1-hit ‘Lily Was Here’. Haar ambtstermijn bij Prince wordt misschien wel het best geïllustreerd door zijn grappige aanbeveling in de “Partyman”-video: “When I want sax, I call Candy.” In de loop der jaren zetten ze hun samenwring voort met vele studiosessies, tv-shows, award shows, waaronder de Grammy Awards, en tours over de hele wereld. Tijdens de record brekende Musicology-tour van Prince, werd Candy permanent lid van Prince’s NPG-band.

Naast haar samenwerkingen met supersterren, is Candy ook uiterst succesvol als soloartiest die al meer dan 35 jaar albums uitbrengt en over de hele wereld toert. Sinds haar album debuut ‘Saxuality’ uit 1990, waarvoor ze een Grammy nominatie ontving, heeft Candy 12 albums uitgebracht. De gecombineerde wereldwijde verkoop van haar soloalbums bedroeg meer dan 2,5 miljoen exemplaren, en ze had verschillende nummer 1-hits in de VS. Tussen haar soloalbums en haar spraakmakende samenwerkingen door, slaagt Candy er ook nog in om zich bij de Ladies of Soul aan te sluiten voor hun jaarlijkse uitverkochte concerten in de Ziggo Dome. En daarnaast is ze is een headliner op Smooth Jazz Cruises in de VS en Europa, ambassadeur van Stichting ALS Nederland en was ze jurylid bij de Nederlandse versie van X-Factor.

Vandaag de dag zijn haar vastberadenheid en passie nog even groot, maar haar motivaties zijn anders. “Tegenwoordig speel ik muziek om, hopelijk, jongere mensen te inspireren. Toen ik 12 was, had ik niet veel vrouwelijke saxofonisten om naar op te kijken, en ik wil die persoon zijn voor de volgende generatie muzikanten”, zegt ze.

Deel: