Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst…

Ishaan’s telefoon was al twee keer overgegaan voordat hij het pas hoorde. De afzuigkap in de keuken stond op de hoogste stand terwijl op de keramische kookplaat een grote pan met heerlijke Fofu stond gaar te stomen. Met een atletische duik vanaf het midden van de woonkamer dook Ishaan over zijn salontafeltje heen en landde direct naast zijn telefoon op het de grote bank. Even dacht hij dat hij, ondanks alles, toch net te laat was. Hij hoorde in eerste instantie niets nadat hij zijn naam in de telefoon had gesproken. Het duurde even maar toen klonk een heldere, vriendelijke stem waarop hij al lang genoeg had gewacht, “Hallo Ishaan, met Jennifer”, klonk het als muziek in zijn oren. Beiden was het niet opgevallen dat er op de achtergrond een heel zachte klik te horen was geweest, direct nadat Ishaan de verbinding tot stand had gebracht. Buiten, in zijn observatie busje, had Reubsaet de hoofdtelefoon snel op zijn oren geschoven toen hij zag de Ishaan het binnenkomende telefoontje beantwoordde.

“Ishaan” klok haar stem “Sorry dat ik een tijdje niets van me heb laten horen, ik had het druk, maar echt, ik vond onze date heel erg leuk en ik zou graag weer wat met je willen afspreken.”  Even maakte zijn hartslag een sprongetje. Hij had zijn mojo nog steeds! Nu niet te eager overkomen bedacht hij zich. “Mjaahhhh dat was zeker wel leuk vorige keer. Wat had je in gedachten Jennifer? Wat wil je gaan doen?”

Reubsaet wist niet wat jij hoorde. Hij was er dus abusievelijk vanuit gegaan dat deze twee elkaar al langer kenden en dat zij beiden een eigen rol speelden in het ingewikkelde sociogram dat rond de man in detentie gespannen was. Ishaan wist waarschijnlijk van niets, een onschuldige omstander die nu waarschijnlijk het net ingetrokken zou worden met het risico om als collateral damage ten onder te gaan.

Met toenemende belangstelling luisterde hij toe hoe Jennifer aan Ishaan voorstelde om samen een strandwandeling te gaan maken de volgende dag. Het zou heerlijk weer worden, en misschien konden ze dan ook nog even zwemmen en een drankje doen. Een mooie manier om elkaar beter te leren kennen. Ishaan had geen lange bedenktijd nodig om toe te zeggen. De afspraak werd gemaakt, om 13.00 uur bij de strandopgang in Bredene. Ze zou op hem wachten bij de ijscokar. De verbinding werd verbroken. Reubsaet moest even nadenken, hij voorvoelde dat dit een belangrijk moment was. Een moment om niet weg te laten glippen.

Ishaan had een grote glimlach op zijn gezicht toen hij de verbinding verbrak. Dit ging beter dan hij in zijn stoutste dromen had kunnen verwachten. Hij moest er snel op uit om een mooie zwemshort en shirt te kopen. Hij moest er morgen sharp opstaan. Hij maakte een klein sprongetje toen hij de deur uitging.

Rechercheur Reubsaet was voorin de bus gaan zitten en maakte een bluetooth verbinding met zijn telefoon om even wat noodzakelijke telefoontjes te plegen. Automatisch sprong de Spotify Maxazine België Playlist aan. Heerlijk al die nieuwe tracks, die ook in de zomer gewoon elke week weer vernieuwd werden. Die telefoontjes konden even wachten. Nu was het even genieten van onder andere Meskerem Mees, GIJS, Bente, Bart Herman en AMARI, die samen met Mr Jim en Nils van Zand een nieuwe song heeft.

Deel: