Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Kings of Convenience @ Openluchttheater Caprera.

Concerttip woensdag 17 augustus: Kings of Convenience @ Openluchttheater Caprera

Eirik Glambeck Bøe en Erlend Øye leerden elkaar al op jonge leeftijd kennen op school in het Noorse Bergen. Daar speelden ze samen in een band, tot ze in 1999 besloten om samen een duo te vormen. Naast hun gezamenlijke project maakte Erlend Øye ook nog deel uit van het elektonische duo Røyksopp en van The Whitest Boy Alive, waarvan hij de zanger was. Hun licht melancholische gitaarspel werd goed ontvangen en leverde hen een flinke fanschare op.

Deel: