Elf jaar na zijn overlijden heeft Mark Carpentieri, producer en eigenaar van M.C. Records, nog wat oude opnames van deze Mississippi bluesman gevonden, die niet eerder zijn uitgebracht. Big Jack Johnson werd op 30 juli 1940 geboren in Lambert, Mississippi. Als 13-jarige speelt hij voldoende gitaar om zich bij de band van zijn vader Ellis Johnson aan te sluiten. Hij maakt deel uit van de band van Frank Frost, met wie hij in  de zestiger en zeventiger jaren opnamen maakt. Pas in 1987 verschijnt Jacks eerste soloalbum en tot 2008 zullen er nog acht volgen.

De opnames die nog op de plank lagen stammen af van twee verschillende sessies. De eerste uit 1998 waarop Wild Child Butler tevens te horen. De andere sessie is uit 2000 waar Kim Wilson aan mee deed. De andere opnamen hiervan zijn in 2002 uitgebracht als ‘The Memphis Barbecue Session’, waarvoor Johnson destijds een W.C. Handy Award heeft ontvangen.

Op ‘Stripped Down In Memphis’ zijn de opnamen door elkaar gehusseld, waardoor je afwisselend van 1998 naar 2000 en weer terug verhuisd. Heel duidelijk is dat Johnson en de beide harmonicablazers het prima naar hun zin hadden; het plezier spat eraf. Het album begint met de Jimmy Reed cover ‘Baby What You Want Me To Do’ van de 2000 sessie, dat wordt opgevolgd Johnsons eigen ‘Run Blues Run’. Andere nummers die een bijzondere vermelding verdienen zijn Butlers ‘Aching All Over’ en Johnsons ‘Alcohol’. Mooi dat deze oude opnames alsnog zijn uitgebracht. Het is een mooi document van een unieke bluesartiest. (8/10) (Continental Records Services)

Deel: