Afgelopen dinsdagavond stond Lady Gaga met haar The Chromatica Ball tour in een zeer goed gevulde Gelredome in Arnhem. Deze tour had eigenlijk al in 2020 plaats moeten vinden, vanwege het in 2020 verschenen album ‘Chromatica’. Echter gooide de coronapandemie roet in het eten en zo werd deze summer stadium tour uiteindelijk verplaatst naar de zomer van 2022.

Stefani Germanotta heeft onder haar artiestennaam Lady Gaga haar sporen in de muziek- en filmwereld meer dan verdiend en zo behoeft Lady Gaga dan ook geen enkele introductie. Zo waren er dinsdag al vele uren voordat de deuren van het Gelredome zouden openen, al vele fans aanwezig om in de rij te staan voor de beste plaatsen in het stadion. Enkele diehard fans bleven zelfs al op het terrein slapen. Een bont en internationaal gezelschap dat in de interessantste creaties uitgedost was en als één grote familie al wachtend luidkeels meezong met Lady Gaga-nummers.

Lady Gaga staat bekend om haar spectaculaire concerten, zo was ook het decor in Arnhem gigantisch. Een half uur na de gecommuniceerde begintijd begon de show om 21:00 uur dan echt. De keuze om met ‘Bad Romance’ het concert te openen bleek een groot succes, direct gingen de fans compleet uit hun dak, ook mochten hier de nodige pyrotechnics niet ontbreken. De vlammen raakten nog net niet het plafond van het Gelredome, met deze vuurshow kan Lady Gaga zich prima meten aan concerten van Rammstein. In het eerste blok kwamen ook de grote hits ‘Just Dance’ en ‘Pokerface’ voorbij, zeer tot vreugde van de uitzinnige menigte met Little Monsters, zoals Lady Gaga haar fans liefkozend noemt.

Vanwege de diverse kledingwissels was The Chromatica Ball opgedeeld in diverse akten, waarin ook verschillende visuals werden getoond op de grote schermen. Wie eerdere concerten van Lady Gaga heeft bezocht weet dat dit net wat extra dimensie aan de concerten geeft. In de eerste akte was er voornamelijk ruimte voor de nummers ‘Alice’ en ‘Replay’ van het album ‘Chromatica’. Ook kwam in dit blok het nummer ‘Monster’ voorbij, waarbij deze uitvoering erg deed denken aan ‘The Monster Ball tour’ uit 2010. ‘Monster’ mocht jarenlang niet meer prijken op de setlist, maar voor deze tour past het perfect. Gedurende het concert was er voor de dansers en de muzikanten veel ruimte om het publiek op te zoeken. Het overgrote deel van deze muzikanten en dansers behoren al vele jaren tot het vaste team van Lady Gaga.

Naast het hoofdpodium was er in het midden van de zaal ook nog een podium te vinden. Tijdens het haast als gospel voelende ‘Free Woman’ liep Lady Gaga geheel in het goud gekleed van het ene podium langs de fans naar het andere podium. Lady Gaga en haar fans genoten zichtbaar van dit moment. Een prachtige versie van ‘Born This Way’ liet de temperatuur nog verder stijgen. Natuurlijk mocht het Oscar winnende lied ‘Shallow’ uit de succesvolle film ‘A Star Is Born’ niet ontbreken. Samen met ‘Always Remember Us This Way’ werd dit uit volle borst meegezongen door het publiek, gepaard met vele lichtjes die te zien waren. Een waar kippenvelmoment waarbij ook veel bezoekers zichtbaar geraakt waren van emotie. Op vele gezichten rolden er tranen over de wangen.

Als extra element in de show kregen de fans polsbandjes met lampjes die tijdens de show voor een extra leuk effect zorgden. Ook de recente hit ‘Hold My Hand’ uit de film ‘Top Gun: Maverick’ mocht natuurlijk niet ontbreken, dit was dan ook een zeer toepasselijke afsluiter van een zeer spectaculaire show van Lady Gaga in Arnhem. Tijdens de laatste minuten van het concert werd er nogmaals goed uitgepakt met ontzettend veel vuureffecten, waardoor de temperatuur nog eens extra steeg.

Met deze ‘The Chromatica Ball’ tour liet Lady Gaga nogmaals zien waarom ze al sinds jaren aan de top staat en waarom ze zo geliefd is bij haar fanbase. Van groots en bombastisch, naar heel klein op piano en het publiek volop mee laten zingen. Lady Gaga is van alle markten thuis en haar concerten blijven keer op keer smaken naar meer!

Lady Gaga Setlist Gelredome, Arnhem, Netherlands 2022, The Chromatica Ball

Deel: