Zoals iedere vrijdag heeft de Maxazine-redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

Het was op aanraden van haar vader geweest dat ‘Jennifer’ zover was gegaan om haar volledige identiteit te veranderen. Dat was nog een makkelijke opgave geweest, maar samen met ‘Oom Piet’, die al haar hele leven de rechterhand van haar vader was hadden ze het toch nog relatief snel voor elkaar gekregen.

Een BSN nummer met bijbehorende naam, rijbewijs, paspoort en credit cards bleek eigenlijk nog het minst lastige. Als je maar geld had was dat eigenlijk een fluitje van een cent gebleken op het darkweb. Ook daar bleek de klant koning. Lastiger was het geweest het zo in te richten dat de echte Jennifer er de komende maanden geen last van zou krijgen en naar de politie zou stappen. De eerstkomende zes maanden zou haar vader zeker nog vast blijven zitten. Pas daarna zou er zicht komen op zijn vrijlating. Ze had geen moment getwijfeld toen hij haar had gevraagd de zaken voort te zetten voor de tijd dat hij even uit de roulatie was door zijn detentie.

Piet zou de uitvoering op zich nemen en ‘Jennifer’, met haar intelligentie, looks en digitale kunde moest ervoor zorgen dat de financiën buiten de reach van de politie zouden blijven. Tot nu toe leek het een fluitje van een cent te zijn. ‘Jennifer’ wist echter nog niet dat dit snel zou veranderen. Niemand kon ook maar bevroeden welke rol Ishaan de komende weken zou gaan spelen. Hijzelf het allerminst.

Rechercheur Reubsaet bekeek de videobeelden uit de koffiebar nog maar eens een keer. De knappe jonge vrouw die in gesprek raakte met de donkere jongeman op weg naar de uitgang kwam hem bekend voor. Heel erg bekend. Toch kon hij zijn vinger er nog niet op leggen. Hij zette het videobestand nog maar een keer terug naar de markering. Misschien dat hij er nu uit zou kunnen komen.

De CCTV bestanden waren zonder audio, dus Reubsaet pakte zijn telefoon er maar eens bij, pairde de bluetooth oortelefoon en zetten zijn enige playlist aan. Die van Maxazine. Het was immers vrijdagavond, de nieuwe lijst stond alweer klaar. Nieuwe tracks van onder anderen Mike Lindup, Jennifer Ewbank, Panic! at the Disco en Muse waren de beste garantie voor een mooi begin van het weekend. Als hij nu ook maar eens dat gezicht in de video kon herkennen, kon het weekend niet meer stuk.

Deel: