Mike Morgan, wie was dat ook weer? Lang geleden dat we van hem hebben gehoord. Inderdaad, zijn laatste album kwam uit in 2008. Daarna had de Texaan even genoeg van toeren en het gedoe er omheen. Hij werd handelaar in motoren. In 2018 besloot hij zich toch weer aan de muziek te wijden, sloot zijn motorzaak en eenmaal op stoom sloeg corona toe. Soms zit het mee, soms niet…

Fast forward vier jaar. Morgan heeft de tijd goed gebruikt, is gaan schrijven en oefenen en nu is eindelijk zijn nieuwe album ‘The Lights Went Out In Dallas’ verschenen. Hierop vinden we dertien nummers, waarvan tien eigen composities. Hij wordt bijgestaan door bassist Drew Allain, die al eerder deel uitmaakte van The Crawl. Nieuw is drummer Kevin Schermerhorn. Verder doen nog een negental bevriende muzikanten mee, waaronder gitarist Anson Funderburgh, die mede voor de productie verantwoordelijk is, pianist en gitarist Shawn Pittman en organist Mike Flannigan.

Meteen bij de eerste twee nummers, de Jerry McCain cover ‘Ding Dong Daddy’ met een prachtige solo van Funderburgh, en het soulvolle ‘Please Accept My Love’ is het duidelijk dat Morgan het nog niet verleerd is. Andere nummers die het m.i. waard zijn om te worden genoemd zijn het funky ‘Funkafacation’, Morgans ode aan Louisiana-legende Lazy Lester in het gelijknamige nummer, en Joe Claytons ‘Goin’ Down To Eli’s’, dat we voornamelijk van Robert Nighthawk kennen. Een prima comeback van Mike Morgan. (8/10) (Continental Record Services)

Deel: