Actrice, model, zangeres, muze van de legendarische David Lynch. Chrystabell is op tournee door Nederland en dinsdagavond stond de sensuele Chrysta Bell Zucht op het podium van het Stroomhuis in Eindhoven ter promotie van haar laatste album ‘Midnight Star’.

Het door de Effenaar geboekte concert had in het Stroomhuis haar meer dan perfecte lokatie gevonden. De some sort of anarchistische kraakpand omgeving met veel oude posters van  de Eindhovense underground-scene, zoals de 2B, Burgers en Element Terre paste perfect bij de Amerikaanse die, in futuristisch passende kledij het Eindhovense publiek verleidde met haar performance. Performance, want dat was toch vooral het overheersende van de artieste. Zang kwam weliswaar op de eerste plaats, maar kon geen moment worden losgezien van haar overkomen.

Zwoel danste de zangeres rond haar microfoonstandaard, speels omgaande met haar publiek. Keer op keer probeerde Chrystabell haar publiek te verleiden; was het een fotograaf of een van de mannen of vrouwen op de eerste paar rijen. Of anders wendde zij zich wel tot haar bassiste of stoïceins aandoende toetsenist, die zo uit de science-fiction artfilm ‘Barbarella’ leek te zijn gekomen. Maar geen moment verloor zij haar performance uit het oog.

Waar het bij eender concert om de muzikale en zangtechnische kunsten gaat, bestrijkt Chrystabell een totaalplaatje. Chrystabell is zangeres, model en actrice en verliest geen van die aspecten ook maar één moment uit het oog. Zo ook niet in Eindhoven, alwaar zich een Amerikaans perfect geregiseerde performance aanbood aan het publiek. Het anarchistische pand pastte daar perfect bij en Chrystaball ging met gemak op in het geheel, al ware het begin jaren 80.

Van haar album ‘Midnight Star’ was er geen gebrek aan songs, hoewel de 44-jarige met meer ouder werk aanving en de promotie voor haar vijfde album pas aan het einde bracht. Het aanwezige publiek onderging het met verve en liet zichzelf gedurig meevoeren in het science fiction achtige tafereel. Het was dan ook de kracht van de zangeres om het voltallige publiek te overtuigen en mee te laten golven op haar muzikale verleidingstactiek.

Chrystabell liet in Eindhoven zien en horen meer te zijn dan slechts de muze van David Lynch, model en actrice. Qua zang liet zij zich van haar beste kant horen, waarbij het totaalplaatje een genot was om van te genieten.

Deel: