Afgelopen zaterdag en zondag vond in het Spoorpark in Tilburg het festival Spoorpark Live plaats. Het Spoorpark in Tilburg is lopend heel makkelijk te bereiken als je met de trein komt. Naast twee podia stond er op het terrein ook een 35 meter hoge toren waar tijdens het festival een silent disco werd gehouden. Tijdens het naar boven lopen kon je met een koptelefoon op naar DJ’s luisteren. Bovenin werd er gedanst en van het uitzicht genoten.

Voor de zondag was er regen en onweer voorspeld, wat voor veel mensen een reden was om hun kaartjes voor een festival op zondag maar te koop te zetten, maar in Tilburg viel het uiteindelijk nog wel mee met het slechte weer.

Bij de Haagse band Goldband bestond het publiek wel grotendeels uit ponchodragers, maar werd het uiteindelijk ook weer droog. Goldband brak in 2020 door, maar kon daarna weinig optreden door de coronacrisis. Nu mag het weer en het plezier spat er bij deze vrolijkerds vanaf, hoewel er ook serieuze nummers voorbij kwamen en ze zich afvroegen hoelang ‘de nacht nog van ons blijft’ in deze coronatijd. Tijdens het nummer ‘Witte was’ werd er een moshpit gecreëerd waardoor het publiek helemaal losging. Na afloop van het optreden liet de band hen enthousiast achter. “We want more, we want more.”, werd er gescandeerd, maar helaas waren de nummers op.

Goldband

Ook de mannen van Di-rect, die tijdens de coronaperiode niet stilgezeten hebben, lieten na hun geweldige, energieke optreden een enthousiast publiek achter en het laatste nummer bleef nog een tijdje rondzingen in het publiek.

D-rect

Bij het optreden van Davina Michelle bleef de goede sfeer en werd het publiek meerdere keren getrakteerd op een confettiregen.

Davina_Michelle_Spoorpark_Live

Afsluiter Kensington bestelde tijdens het optreden wat churro’s die meteen op het podium bezorgd werden en erg in de smaak vielen. De bij veel fans bekende Kensington-klassiekers kwamen weer voorbij: ‘Sorry’ met Casper op de piano, op elkaars schouders zitten bij ‘Home again’, het lang door fans aangevraagde ‘Perfect Family Day’ en veel confetti en vuur(werk).

Kensington

Het was een fantastische afsluiter van een festival waar de goede sfeer ook door regen en slechte weersvoorspellingen niet verpest kon worden.

Foto’s (c) Irene Witpaard

Deel: