De Oosterpoort was afgelopen donderdag weer ouderwets uitverkocht. Om zeven uur openden de deuren en al snel liep de zaal vol voor de Britse band Nothing But Thieves. Een week geleden stonden ze nog het dak van De Ziggo Dome er af te spelen, en nu stonden ze in hartje Groningen.

De avond begon met de Britse rockband Kid Kapichi. Met een unieke mix van explosieve riffs en oorverdovende melodieën van de duel-leadzang en de schreeuwende gitaar begon de avond met een gigantische banger. De band staat bekend om hun verpletterende liveshows, wat het de perfecte band als voorprogramma maakt. Niks was minder waar want vanaf het eerste nummer was het publiek al helemaal verkocht. Het feest was aan.

Na een half uur spelen traden ze af om plek te maken voor de Groningse band The Vices. De garage-popband heeft niet stilgezeten de afgelopen pandemie; in september 2019 brachten ze hun eerste EP ‘Life grows’ uit, en vele shows volgden al gauw. Zo stonden ze onder andere in het voorprogramma van Yungblud en ontvingen ze veel lovende recensies over hun nieuwe debuutalbum ‘Looking for Faces’. Aangezien ze een thuisshow speelden, stonden er ook veel fans van ze tussen het publiek. Het is dat Nothing but Thieves nog moesten spelen, maar dit had absoluut de hoofd-act kunnen zijn geweest. De set die ze speelden was wellicht kort, het was super energiek en strak.

Om kwart voor acht was het dan eindelijk tijd voor niemand minder dan Nothing But Thieves. Ze begonnen de show met het nummer ‘Futureproof’ van het nieuwste album ‘Moral Panic’. Hoewel ze bezig zijn met hun albumtour, speelden ze ook veel oudere nummers zoals ‘If I get high’ en ‘Particles’.

De energie die van zowel het podium als vanuit het publiek kwam was onbeschrijfelijk. Op de vloer werden moshpits gevormd waar jong en oud aan het pogoën waren, en op het podium was het een en al vuur. De leadzanger vertelde over hoeveel de band van Nederland is gaan houden, en hoe erg ze zich hier thuis zijn gaan voelen. Hiermee leidde hij het nummer ‘Amsterdam’ in, een eerbetoon aan hun favoriete stad.

Ze sloten uiteindelijk het concert af met het nummer ‘Impossible’, waarbij de sfeer omsloeg in het publiek naar een gevoeligere, fijne setting. Mensen namen elkaar in de armen en begonnen met de zaklamp van hun telefoon mee te zwaaien terwijl ze de longen uit hun lijf meeschreeuwden. Conclusie: het was een memorabele avond.

Foto’s (c) Janne v.d. Vegt

Deel: