Valkhof Festival 2022 krijgt steeds meer vorm! Deze 20 nieuwe namen zijn een dwarsdoorsnede van wat je naar goede gewoonte kunt verwachten: van jong talent uit eigen regio tot grote namen uit verre oorden, van slowcore tot een Eurovisie Songfestival-kandidaat.

Laatstgenoemde verdient zeker wat extra aandacht, want het optreden van de Oekraïense folkrapper Alina Pash belooft bijzonder te worden. Haar teksten – zowel in het Engels als in het Oekraïens – drukken uit wat we met z’n allen aanvoelen: de noodzaak van vrede en een land dat bestaansrecht heeft.

Ook Voice of Baceprot – een all female metaltrio uit Indonesië – zal de komende editie je muzikale horizon ongetwijfeld verleggen. En wat te denken van de intense dronejazz van Neptunian Maximalism? Of natuurlijk de humoristische pop van Alex Cameron. Als de aankondiging van vandaag één rode draad heeft, dan is het wel een enorme diversiteit. Wanneer je over een kleine drie maanden op ons mooie festivalterrein van podium wisselt, dan stap je soms ook letterlijk van de ene muzikale wereld in de andere!

Dit zijn alle nieuwe namen:
Alex Cameron
Alina Pash
Neptunian Maximalism
Unschooling
Voice of Baceprot
K.ZIA
deathcrash
Baby’s Beserk
M(h)aol
Bnnyhunna
deeptan
Foxlane
Gott
Pódium
Ored Recordings
Schuum presents: Cavolo Nero, Cassandra Onck, Poortwachters, Solomon State en Super Soakers

Deel: