De ooit tot beste Bob Marley tribute uitgeroepen band Rootsriders stond zaterdag 19 maart 2022 in de Groene Engel in Oss voor hun ‘Living Legends Tour’. Met hun ‘Living Legend Tour’ wil de groep benadrukken dat de koning van de reggae ruim 40 jaar na zijn dood nog altijd enorm tot de verbeelding blijft spreken. Zijn boodschap van verbroedering (én emancipatie) lijkt anno 2022 relevanter dan ooit. In een tijd waarin grote groepen in de samenleving tegenover elkaar zijn komen te staan benadrukten Rootsriders dat alleen liefde voor en compassie met elkaar ons weer nader tot elkaar kunnen brengen.

Rootsriders werd ooit opgericht ter herdenking van Bob Marley’s 25e sterfdag en de band is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in het Nederlandse live-circuit. Zangeressen Giovanca Ostiana en Shirma Rouse, alsmede oud The Voice runner-up Mitchell Brunings zijn bekende oud-leden. Mo Ali, de groep’s huidige zanger werd via sociale media gevonden in Sudan.

DJ’s Willowman & Jimmy Spliff Fiyah, bekend van Boomshakalak, zetten de toon vóór de show en knalden na de show super dansbare reggae vibes richting de dansvloer. Tussen de twee sets in van de DJ’s was het dus de beurt aan de hoofdact Rootsriders. Voor de opkomst van de band was er een presentatie over de problemen in deze wereld. Hoe actueel is de drive van Rootsriders als het gaat om liefde en nader tot elkaar komen. Reggae is de muziek om tot elkaar te komen en elkaar te accepteren hoe we zijn. Als mens als persoon.

Het publiek waardeerde het gedachtengoed van Rootsriders. Rootsriders beloonde die waardering met een setlist die er mocht zijn. Van ‘Iron Lion Zion’ via ‘I Shot the Sheriff’ en het toepasselijke voor deze tijd ‘War/No More Trouble’ naar ‘Stir it up’, ‘No Woman No
Cry’ en ‘Three Little Birds/One Love’. Mo Ali klonk als Bob Marley en bewoog als de legende. Dat maakte het concert tot een
feest van herkenning voor het talrijk toegestroomde publiek. Het, met alle respect wat oudere, publiek genoot met volle teugen en zong alle nummers uit volle borst mee, tot genoegen van de band. Over de band gesproken: stuk voor stuk fantastische muziekanten en backing vocals die er mochten zijn.

Rootsriders stonden in de finale van Tributes op SBS6. Ze werden vierde en verdienden daarmee een kwartier in de show in de Ziggo Dome. In de Groene Engel heeft het publiek anderhalf uur mogen genieten van deze Bob Marley Tribute band en anderhalf uur hadden ze ook zeker verdiend in de Ziggo.

Foto’s (c) Rob Verbrugge

Deel: