Het Depot in Leuven had vrijdagavond de primeur om het eerste optreden van Sylvie Kreusch in België dit jaar te mogen hosten. Ter promotie het zeer uitstekende album ‘Montbray’ begon de de tour begon pas enkele dagen geleden met een concert in Parijs. Een tweede concert schoot er bij in, aangezien concert tussen Parijs en Leuven zou plaatsvinden in Kiev.

Sylvie Kreusch werd bekend van haar werk met Soldier’s Heart, waarna ze door haar toenmalige vriend Maarten Devoldere (Balthazar) bij Warhaus werd gevraagd. Ondanks het succes van haar voorgaande bands, lijkt het voor Sylvie solo toch de echte internationale doorbraak te worden. En terecht, zo bleek ook in een uitverkocht Depot. Haar opwindende mix van pop en alternatieve geluiden zorgde er in Leuven voor dat de kille vrijdagavond werd overstemd met mysterieuze en liefdevolle sferen.

Sylvie KreuschKreusch ving aan met het nieuwe ‘Falling High’, wat meteen een eerste glimp van haar nieuwste album toonde. Het publiek was direct enthousiast, en dat bleef ook de hele show. In een show van zo’n uur en een kwartier bracht de Antwerpse schone vrijwel haar gehele nieuwe album, afgewisseld met ‘oudjes’ als ‘Seedy Tricks’ en het magistrale ‘Please To Devon’, wat gerekend mag worden tot een van de hoogtepunten van het optreden.

Sylvie danste speels over het podium gedurende de hele show, glimlachend naar het publiek, hier en daar wat speels flirtend met de eerste rijen. Al hetgeen haar een zeer charismatische artieste maakt, wat in combinatie met haar stem en muziek een perfecte performance neerzette. Een perfect concert van een perfecte artieste; dé artiest om in de nabije toekomst te gaan zien, hoewel de concerten van Kreusch vaak snel zijn uitverkocht. Maar zelfs voor de Vlamingen die niet willen wachten op een plekje, is een oversteek naar Nederland snel gemaakt en de reis absoluut waard.

Foto’s (c) Christophe Dehousse

Sylvie Kreusch Setlist Het Depot, Leuven, Belgium 2022

Deel: