Kiefer Sutherland zullen velen van ons kennen als Jack Bauer uit de serie 24. Hoeveel van jullie wisten dat de beste man ook een leuk potje kan zingen? Voor mij was dat tot voor kort nog onbekend. Tot zijn nieuwste release ‘Bloor Street’ op de redactie binnenkwam. Is hij in het zingen net zo succesvol als zijn acteerwerk?

In 2016 kwam zijn debuutalbum ‘Down In A Hole’ uit. Dat album kwam direct tot de 35e plaats in de Amerikaanse country charts. Drie jaar later kwam de opvolger ‘Reckless & Me’ wat in het Verenigd Koninkrijk het tweede bestverkochte country album van dat jaar werd. Nu, wederom drie jaar later, is zijn derde album ‘Bloor Street’ een feit. Wat betreft releases blijft hij dus constant, ondanks zijn drukke acteerschema is er dus genoeg tijd om muziek te maken. Toch zou ik de muziek van Sutherland niet direct in de country hoek duwen. Er zijn zeker invloeden te horen, maar neigt wat mij betreft meer naar de americana dan naar de country.

De stem van Sutherland leent zich prima voor het genre. Licht hees wat zorgt voor een aangenaam geluid. Niks op het album is te veel of te overdreven gedaan. Allemaal netjes in proporties. Niks geen gekke dingen, gewoon degelijk in elkaar gezette nummers die opmerkelijk alle elf tussen de drie en vier minuten duren.

Wellicht is dat ook een dingetje waardoor dit album misschien niet boven al die andere releases uit gaat steken. Er is niet echt een nummer te vinden dat ver boven de rest uit steekt of wat opvalt. Elk nummer is zeer degelijk en dus solide. Vaak haalt een album wat solide is niet de grootste hoogtes. Daarentegen heb je natuurlijk wel de positieve reviews met datzelfde feit. Het is dus ook weer geen album wat je links kunt of moet laten liggen, daar is hij dan weer te goed voor.

Met ‘Two Stepping In Time’ en ‘So Full Of Love’ heb je twee van de meest catchy nummers te pakken. Beiden nummers hebben een prettig in het gehoor liggende melodie en de refreinen blijven goed hangen. Laatstgenoemde zou een artiest als Jason Mraz best kunnen uitbrengen. Kortom in een perfecte wereld zou dit zomaar eens een hit kunnen zijn.

Dit nieuwe album ‘Bloor Street’ heeft een aantal nummers die absoluut ideaal zijn op een heerlijke zomerdag. In de cabrio touren met dit album op, of ergens aan het strand, in de avond rond het kampvuur. De plaat luistert fijn weg en daarom zeker de moeite waard als je even niets doen hebt. (7/10) (Cooking Vinyl)

Deel: