Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst…

Sinds twee dagen was de wereld van Marianne ineens heel klein geworden. Dinsdagmiddag was ze dan eindelijk naar de teststraat kunnen gaan. Haar teamleider had nog voorrang kunnen regelen bij het testen. Zorgmedewerkers hebben daar nu eenmaal recht op. Toen Marianne in de, van haar moeder geleende auto, door de teststraat ging had ze al een voorgevoel dat ze die dag dan eindelijk zelf ook besmet zou blijken te zijn. Het had nog lang geduurd. Al bij na twee jaar dag in dag uit werken met door corona besmette patienten en dan nu uiteindelijk zelf pas ingehaald worden door de omikron-variant. Ze had er dan ook niet van opgekeken toen het bericht kwam dat haar PCR-test postitief was gebleken.

Anders dan haar moeder, die meteen in paniek raakte, was Marianne de rust zelve gebleven. Ze moest in quarantaine, zoveel was zeker. Haar teamleider reageerde zoals verwacht, met veel begrip en empathie voor haar situatie. “Laat maar weten als je weer terug kan komen. Hou je taai en snelle beterschap.” Thuis had ze, nog voordat haar man en kinderen thuiskwamen de logeerkamer voor zichzelf in orde gemaakt. Nieuw beddengoed op de eenvoudige boxspring. De tv van zolder gehaald en aan het voeteneind op een kastje gezet en aangesloten. Lader voor telefoon op het nachtkastje en de immens dure high end koptelefoon van haar man Peter had ze zichzelf ook maar toegeëigend. Marianne voelde zich niet ziek, dus eigenlijk keek ze wel uit naar een paar dagen bivakkeren op de logeerkamer. Ze zou zich goed laten verwennen door haar familie.

Voor vanavond had ze haar programma al klaar. Vroeg onder de wol en dan heerlijk genieten via de koptelefoon van haar favoriete Spotify playlist. Die van Maxazine! Elke week op vrijdagavond een toplijst met de mooiste, nieuwste, lekkerste muziek die er nieuw was uitgekomen. 60 tracks bij elkaar, elke week weer. Of ze de lijst helemaal ging afhoren, dat was niet mogelijk in een keer. Het was gewoon teveel. Vanavond was voor haar. Alleen voor haar en de Maxazine New Music Playlist. Deze week met nieuwe muziek van onder andere Rapidman, Selah Sue, Clouseau, Jokke, Kids With Buns en nog veel meer nieuws. Marianne trok het dekbed over zich heen en drukte op ‘play’.

Deel: