Indie rock formatie Lo Moon bestaat uit zanger Matt Lowell uit New York, Crisanta Baker (gitaar, bas, toetsen) uit Denver, Sam Stewart (gitaar) uit Londen en Sterling Laws (drums) uit Seattle; met Los Angeles als uiteindelijke ontmoetingsplaats. Het was Lowell die Lo Moon oprichtte voordat het zelfs maar een naam had. Zijn mantra – zo je wilt – voor al het materiaal was hun eerste release “Loveless,” een nummer waar hij al jaren aan werkte.

‘Dream Never Dies’ is het eerste nieuwe nummer sinds hun titelloze debuut – een donkere, weelderige verzameling songs vol crescendo rock en sprankelende elektronica – de breedte van menselijke hoogte- en dieptepunten overspande. De plaat zou zich prima kunnen meten met Talk Talk, Roxy Music, vroege Coldplay, en de filmische reikwijdte van Sigur Ros. Lo Moon werd geprezen om zijn ‘glinsterende, meeslepende en buitenaardse’ (NPR) kwaliteiten en kreeg internationale kritieken van onder andere The New York Times, Billboard, Vice, NME, The Sunday Times, DIY en nog veel meer.

Elders bereikten hun nummers de top 3 van Billboard’s AAA chart en kregen ze internationale radio-ondersteuning van stations als KCRW, BBC 6Music & Radio 1 en NPR. De band verscheen ook op de Amerikaanse late night tv-shows Jimmy Kimmel Live! en The Late Late Show with James Corden en speelde meer dan 150 data, headliner in Noord-Amerika en Europa, en het voorprogramma van onder meer The War On Drugs, Phoenix, Glass Animals, Air, London Grammar, en Chvrches langs de weg. Elders sloten ze hun tournee af met festivaloptredens zoals Governor’s Ball in NYC, Lollapalooza in Chicago en All Points East in Londen.

Tourdata Benelux:

22nd April – Amsterdam, Ziggo Dome
23rd April – Antwerp, Sportpaleis

Deel: