Na het wereldkampioenschap van Max Verstappenin Abu Dhabi, zal Martin Garrix ook het podium betreden om een speciale set te draaien op het Yas Marina Circuit. Daarnaast zal Garrix optreden tijdens het officiële F1 Yasalam after-race concert naast het circuit. Hij vervangt dan de Foo Fighters, die om medische redenen hebben afgezegd.

Martin Garrix en Max Verstappen zijn al lang bevriend. In 2014 reikte Garrix de Young Talent Award uit aan Verstappen tijdens het Sportgala, en in 2017 verscheen hij zelfs als gast van Verstappen in Yas Marina waar hij ook optrad. Vier jaar later maakt het duo zich op voor een hereniging op hetzelfde circuit.

Max won zondagmiddag in Abu Dhabi de wereldtitel Formule 1 na een bloedstollend einde. In de laatste raceronde verschalkte de Nederlander zijn directe concurrent Lewis Hamilton en kwam aan halve ronde later als eerste over de finish. Het was voor Verstappen de eerste titel na zeven wereldtitels voor Hamilton.

Eerder op de dag trad zangeres Hind ook al op. De eerder dit jaar naar Dubai geëmigreerde zangeres zong voor de race het Nederlandse volkslied op de Nederlandse tribune langs het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi.

Deel: