Een ongeluk bij de Amerikaanse spoorwegen, waar hij destijds in dienst was, zorgde in 2009 dat Willie Jackson daar niet meer kon werken. Omdat hij zijn leven lang al muziek maakte, in koren zong en liedjes schreef was de keuze voor een andere carrière al snel gemaakt. Het zingen heeft Jackson, jongste van zes kinderen, geleerd in de kerk waar zijn vader dominee was. Hij is woonachtig in Savannah, Georgia.

Na een EP ‘Chosen By The Blues’, die drie jaar geleden verscheen, is nu een compleet album met twaalf door Jackson zelfgeschreven nummers uitgekomen. Hij wordt begeleid door Ace anderson op harmonica, Dancial ‘Twin’ Jacskon op drums, Eric L. Winbush op toetsen en een handvol andere collega’s.

Willie Jackson beschikt over een diepe, warme stem die zich uitstekend leent voor zijn versie van soulachtige blues. De teksten die hij schrijft zitten vol humor en brutaliteit. Nummers die er wat mij betreft bovenuit steken zijn de vlotte boogie ‘Come Here Jr.’, het dreigende ‘Stranger In My Hole’ en het door de harmonica gedomineerde ‘Give Me My Rib Back’. Prima album. (7/10) (eigen beheer)

Deel: