Hoewel de naam Jack Wargo niet iedereen meteen iets zegt, behoort deze gitarist al een aantal decennia tot het kringetje veelgevraagde muzikanten. Hij heeft onder meer gespeeld met Screamin’ Jay Hawkins, met wie hij al eens Nederland bezocht, en met Hank Ballard, Billy Preston and Solomon Burke. Hij was onderdeel van de huisband in BB King’s Blues Club, speelde voor John Fogerty en heeft een aantal soloalbums uitbracht.

Op zijn recente album ‘ ’Til The Money’s Gone’ staan veertien zelfgeschreven nummers. Jack wordt begeleid door een kleine legertje topmuzikanten, die de diverse muzikale taken afwisselen. Toetsenist John ‘JT’ Thomas, bassisten Matt Bragg en Mike Hightower en zangeres Deb Snyder zijn maar enkele namen. Wat stijl betreft kun je hem ergens tussen de klassieke blues en soulblues scharen. De nummers liggen prettig in het gehoor. De begeleiders houden de zaak strak en swingend, de B3 zorgt voor een smeuïg soulvol geluid.

Wargo is een goed zanger met een soulvol geluid en een uitstekende gitarist. Mijn favoriete nummers zijn het soulvolle ‘Hang Out Your Tears’, het vlot swingende ‘Relax Your Mind’ en de slowblues ‘Deja Blues’. Een prima plaat. (7/10) (War God Records)

Deel: