Zoals iedere vrijdag heeft Maxazine redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van Perry, onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

Ondanks dat het grootste deel van de novembermaand alweer achter de rug is, heeft er nog nergens in het nieuws een artikel gestaan over vierkante wielen onder treinstellen, natte herfstbladeren op de treinrails waardoor de locomotieven gaan glijden tijdens het remmen, hetgeen resulteert in vertraging op vertraging, waardoor het treinverkeer volledig tot stilstand kan komen. Ook heeft de welbekende winterdepressie nog geen opgang gedaan in het nieuws. Normaal kan je daar de eerste berichten wel rond einde oktober over verwachten, maar ook op het winterdepressie- front is het akelig stil dit jaar. Helaas dus geen pseudo wetenschappelijke informatie dat de winterdepressie vooral een probleem voor vrouwen is, of dat je zo’n depressie het beste kan bestrijden met lichttherapie.

Enfin ik kan hier een hele semi wetenschappelijke verhandeling op gaan tuigen over het waarom seizoensgebonden nieuws, dat traditioneel elk jaar terugkomt, juist nu ontbreekt in de media. Ik kan dat onderbouwen met officiële cijfers van het centraal bureau van de statistiek en ik zou er sociologische onderzoeksresultaten van de faculteit van Leuven naast kunnen leggen om ze verder te kwantificeren. Dat ga ik echter allemaal niet doen, want ik voel dat de interesse er niet is. Klaar.

De lezers die dit lezen zijn gelukkig vooral geïnteresseerd in welke nieuwe tracks er deze week weer zijn opgenomen in de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify. Elke week opnieuw de mooiste en beste nieuwe tracks. Deze week staan er bijvoorbeeld de nieuwe van niemand minder dan Sting, Beyonce en Joss Stone op de lijst, maar ook nationaal werk van het duo Kraak & Smaak of Belgisch werk van PAARD. Allemaal heel erg lekkere muziek. Gewoon je headset op en genieten. Volgende week weer, Zelfde tijd, zelfde plaats.

Deel: