Bluey en Gilles Peterson van Incognito kunnen inmiddels buigen op een carrière van veertig jaar in de muziek. En hoewel ze nog steeds bezig zijn met het maken van nieuwe muziek, is deze mijlpaal ook voor hen een moment om achterom te kijken en terug te blikken op wat ze sinds 1981 allemaal voorbij hebben laten komen. Dat doen ze dan ook met ‘Always There 1981 – 2021: 40 Years & Still Groovin”. Het album, dat op 19 november uitkomt, draagt de titel van een van hun grootste hits uit de vroege jaren negentig.

Het Britse Acid Jazz en Brit Funk duo heeft door de jaren heen achttien studio-albums uitgebracht en brengen nu het beste materiaal uit die periode samen op een jubileumset van acht CD’s. Hierop zijn honderdzes nummers terug te vinden, aangevuld met een tweeënvijftig pagina’s tellend boekwerk over de lange periode die hun carrière inmiddels bestrijkt. Hierin komen ook hun ontmoetingen met legendes als Stevie Wonder en Chaka Kahn aan bod.

Op een van deze acht CD’s is ook ruimte gemaakt voor zeven nooit eerder uitgebrachte nummers, waaronder de onlangs verschenen single ‘You’re In My System’. Daarnaast bevat de omvangrijke set ook een zeldzaam live-album dat werd opgenomen tijdens een concert in Japan in 1996.

Deel: