De Amerikaanse rockband Imagine Dragons is de derde headliner van de 51e editie van Pinkpop! Op zondag 19 juni 2022 sluit de band het festivalweekend af. Daarnaast voegen we maar liefst nog 18 andere acts toe aan het affiche naast de al eerder bevestigde Metallica, Pearl Jam, Twenty One Pilots en Nothing But Thieves.

De festival vrijdag wordt uitgebreid met de komst van de symfonische metalband Nightwish, dat onder leiding van Floor Jansen voor het eerst op Pinkpop staat. Sowieso aan Nederlandse inbreng geen tekort, Danny Vera, Froukje en Nu of Nooit winnaar Elle Hollis maken deze dag hun debuut op Pinkpop. The Pretty Reckless zorgt voor extra gitaargeweld in Landgraaf.

Zaterdag verwelkomen we het Britse rockduo Royal Blood, de opnieuw bevestigde Amerikaanse nu-metalgrootheden van Deftones en de Australische meesters van de sing-a-longs; Crowded House. Op deze tweede festivaldag gaan de voetjes van de vloer met een liveset van De Belgische DJ Lost Frequencies en breken Ronnie Flex & The Fam en de podiumbeesten Frank Carter & The Rattlesnakes ongetwijfeld het podium af! En last but not least: de Australische indie-darling Courtney Barnett.

Voor zondag heeft de populaire rockband Queens of the Stone Age zijn komst bevestigd. Daarnaast beleven drie acts deze dag hun primeur op Pinkpop: de legendarische disco-funk producer Nile Rodgers & CHIC, de Amerikaanse post-punkband Interpol en met haar fantastische album ‘Bitterzoet’ op zak komt ook Eefje de Visser voor het eerst naar Landgraaf. De Zweedse popzangeres Zara Larsson en de Ierse rockband Inhaler bevestigden ook voor deze laatste festivaldag.

Deel: