Na een aantal jaren enkele singles en twee EP’s uit te brengen is het nu eindelijk zover: het debuutalbum van Tim Dawn! Op ‘Everyday Magic’ is de Nederlandse singer-songwriter op volle kracht te horen. Met zijn goede teksten, warme stem en fijn gitaarspel, is dit een debuutalbum waar hij zeker trots op mag zijn.

Tim Dawn, de artiestennaam van Thijs Vroegop, is voor dit album naar Los Angeles afgereisd om samen te werken met grote namen binnen de popmuziek. Dat is wat hij voor zich zag. Maar de moderne producers bleken toch niet helemaal wat hij wilde voor zijn album. De Amerikaanse zoektocht naar zijn geluid, zorgde ervoor dat Dawn duidelijkheid kreeg over wat hij wilde. Terug naar de kern. En dat is precies wat hij heeft gedaan op ‘Everyday Magic’. Hij verteld over deze muzikale zoektocht op het mooie, akoestische ‘Full Circle’.

Na al een tijd aan de weg te hebben getimmerd, kreeg Tim Dawn er in december 2020 in een klap een groot aantal bewonderaars bij. De aanleiding: de kerstreclame van een grote supermarktketen. Voor de muziek werd Dawn gevraagd een cover van ‘To Love Somebody’ van de Bee Gees in te zingen. De cover, die inmiddels herkenbaar is voor heel Nederland, is de sterke afsluiter van ‘Everyday Magic’.

Naast ‘To Love Somebody’ zijn ook andere eerder uitgebrachte singles aanwezig. Zo zijn ‘Walking on a Wire’, ‘Fell For You’ en ‘In This Together’ te horen. De liefde is de grote gemene deler van deze nummers. Iets waarvan Tim Dawn zelf had gezegd daar niet over te willen schrijven. Dat hij zich hier toch maar aan heeft overgegeven moge duidelijk zijn. Het grootste tekstuele thema van ‘Everyday Magic’ is de liefde. Zo ook de titelsong. De liefde die hij iedere dag voor zijn vrouw voelt, dat is de magie van het leven.

Op zijn debuutalbum blijft Tim Dawn dicht in de buurt van wat hij al eerder heeft laten horen. Nummers met een mooie akoestische melodie, of dit nu op gitaar of piano is, en een tekst die net iets dieper gaat dan andere singer-songwritermuziek. Het zorgt voor een goed album, waarvan de nummers muzikaal gezien af en toe gelijkenissen vertonen. Afwisselend met de meer up-tempo nummers ‘Wake Up & Dream On’, ‘Fine Line’ en ‘Prove You Wrong’ is dit absoluut niet hinderlijk.

Er is moed voor nodig om een veelbelovende carrière na een studie Rechten stop te zetten om jezelf muzikaal te ontdekken, maar Tim Dawn heeft het gedaan. En met succes. Deze carrière switch heeft hem geen windeieren gelegd! Zijn debuutalbum mag er zeker zijn en beloofd veel voor de toekomst. (8/10) (Universal)

Deel: