Pakkend van begin tot eind dat is ‘Overflow’, het nieuwe album van de Amsterdamse zangeres Celine Cairo. Een fantastische plaat vol sterke en verhalende songs die de luisteraars weten te raken en meenemen naar waar Celine hen ook naartoe leidt. De sterke zang van Celine blijft de luisteraar van de eerste tot de allerlaatste minuut boeien. ‘Overflow’ is de opvolger van haar debuutalbum ‘Free Fall’ uit 2016.

De 11 tracks op dit album hebben een fijne (Indie) pop sound met hier en daar een vleugje electro.
‘Overflow’ wordt niet alleen in Nederland uitgebracht, de plaat verschijnt ook in Engeland. In London schreef Celine Cairo het grootste gedeelte van het album samen met producer Tim Bran, die ook samenwerkte met bekende namen als Birdy en London Grammar. Ook met Lawrence Diamond (Citizens) en Robert Matthews (Alpines) schreef ze aan songs voor ‘Overflow’.

Er heerst vooral een zeer fijne dromerige sfeer op het album, waarbij alle nummers samen een prachtig geheel vormen. Waarbij er een zeer duidelijke structuur te herkennen is, namelijk: eenvoud en kracht. Met een mooie afwisseling van kleine nummers en wat meer uptempo. Dit zijn de ingrediënten voor een goede en zeer sterke plaat, die uitnodigt om op repeat gezet te worden.
‘Echoes’ mag zich tot één van de absolute highlights van dit album rekenen. Waarbij het als redelijk klein lied begint, maar het vanaf het eerste refrein uitgroeit tot een zeer krachtig geheel.
Ook de titeltrack ‘Overflow’ en ‘Bird Song’ hebben de luisteraar direct in zijn greep.

Dit album is een zeer aangename verrassing, niet alleen qua sound maar ook qua verhalende teksten en het overweldigende stemgeluid van Celine Cairo. Een must voor iedere muziekliefhebber.
Voor begin 2022 staat er een uitgebreide clubtour gepland, de uitgelezen kans om deze sensatie live te bewonderen.
(8/10) Ivy Records

Deel: