In een tijdsbestek van slechts drie maanden schreef Volbeat gitarist en frontman Michael Poulsen het materiaal voor ‘Servant Of The Mind’. Een versnelling hoger dan ze gewend zijn voor het maken van nieuwe muziek. Hun single ‘Shotgun Blues’ is hier een exponent van. Die hoge mate van productiviteit komt van Poulsen, wiens schrijfvaardigheid ieder album verder lijkt door te groeien.

“I was in a good place and mood while at home, and had a captive audience of myself,” vertelt Poulsen. “There are a lot of Volbeat signatures in it. If you go back to the first record and compare it to where we are now, you can hear how the band has developed its style, while keeping the signature sound.”

Op hun achtste album, dat op 3 december verschijnt, zijn ook de nummers ‘Wait A Minute My Girl’ en ‘Dagen Før’ te vinden. Nummers die de Denen eerder deze zomer uitbrachten. In zijn teksten gaat Poulsen de grimmige kant op, zoals in het laatste nummer op de plaat, ‘Lasse’s Birgita’. Dat nummer gaat over de eerste heksverbrandingen in Zweden in 1471.

Deel: