De Gentse Americana band A Murder In Mississippi brengt vandaag hun nieuwste single ‘Wrong Side Of The Road’ uit, als voorloper van hun nieuwe album, dat later dit jaar zal verschijnen via Sing My Title, het label van Tiny Legs Tim. A Murder in Mississippi speelt een mengeling van americana, country, folk, blues en zelfs een scheut Irish melodies. En vandaag is ook de eerste plek om deze single te horen en te zien, hier op Maxazine, in een exclusieve primeur.

De bandleden vam A Murder In Mississippi delen hun passie voor muziek en brengen hun unieke achtergronden samen tot een breed gamma aan klanken en creëren zo een eigen stijl. Van zachte harmonieën tot opzwepende melodieën. Na hun debuut uit 2018 kondigde de band met de nieuwe single ‘Wrong Side Of The Road’ de release aan van een tweede full album dit najaar. En als dat net zo klinkt als de single ‘Wrong Side Of The Road’, zal dat genieten worden.

“Lord if there’s a heaven, would you still let me in? I’m stuck here on the Wrong Side of the Road again”.

Het gras is altijd groener aan de overkant, of zo lijkt het toch. ‘Wrong Side of the Road’ is een country-nummer over hoogmoed. Eenzaam en vervreemd in een bekrompen dorp van de oude stempel, tracht een jongeman elders geluk en erkenning te vinden. Totdat hij tot het inzicht komt dat ook buiten zijn dorp niemand hem eigenlijk moet, om dan weer terug te grijpen naar zelfmedelijden, whisky en sigaretten. Of het nummer autobiografisch is, dat laat A Murder In Mississippi graag in het midden, maar het hoge feel-good gehalte is alvast catchy genoeg om de doorsnee Lindy Hopper aan het dansen te zetten! Geniet van deze primeur!

A Murder In Mississippi treedt de komende tijd enkele keren op, de ideale manier om ‘Wrong Side Of The Road’ live te horen:

24 oktober, La Petite Fabriek, Doornik
27 oktober, CC de Leest, Izegem
11 december, Scala, Gent (Album release show)

Deel: