Opkomend talent KIMONO heeft deze week zijn debuutalbum ‘Liefdesbang’ gedropt. Het album is een eigen interpretatie van het gelijknamige boek van schrijfster Hannah Cuppen. Het verhaal beïnvloedde KIMONO dermate zijn leven dat hij de lessen in zijn muziek verwerkte. Het heeft geleid tot een ontwapenend album waarop de zanger/songwriter/producer vertelt over zijn struggles en overwinningen.

Het lijken twee aparte werelden: die van een 27-jarige artiest in de studio en die van een 48-jarige schrijfster van een bestseller. Toch kwamen deze twee werelden samen door het boek ‘Liefdesbang’ van Hannah Cuppen waarin het overwinnen van verlatingsangst en bindingsangst centraal staan. KIMONO kreeg de bestseller tijdens de corona pandemie in zijn handen gedrukt. Wat de zanger overdag las, verwerkte hij onbewust ‘s avonds in de studio in zijn muziek. Dit heeft geresulteerd in 13 tracks over thema’s als eigenwaarde, verbinding en (zelf)liefde. De sound beweegt op het snijvlak van popmuziek, synth, disco en een eigentijdse benadering van R&B. Daarnaast staan er samenwerkingen op met onder andere Linde Schöne, Eves Laurent en Kleine Viezerik en ook Hannah is terug te horen op drie van de tracks.

Als ode aan het boek besloot KIMONO het album dezelfde titel te geven als het boek: ‘Liefdesbang’ en zocht hij contact met schrijfster Hannah Cuppen. De klik tussen de twee bleek zo goed, dat ze een gloednieuwe podcast starten met gasten als Défano Holwijn, Sagid Carter en Veronica van Hoogdalem. Hierin bespreken ze onderwerpen als verlatingsangst, de band met hun ouders en anderen, zelfacceptatie en meer. Ook leuk om te weten: dit najaar gaat KIMONO met ‘Liefdesbang’ op tour met zijn band. De tour start op 2 oktober in Arnhem.

“Ik heb veel nagedacht over de relaties die ik had: met familie, met vrienden, met vrouwen en voelde dat hier iets in mij zat waar ik aan wilde werken. Terwijl ik [Liefdesbang] las reflecteerde ik op mijn leven tot dusver, waaronder mijn jeugd waarin mijn ouders niet voor mij konden zorgen. Het boek hielp mij mijn gedrag, mijn gevoelens en specifieke situaties te duiden. Ik was in therapie bij het boek en schreef alles van me af in de studio. Inmiddels heb ik het boek uit en ben ik uitgeschreven.” – KIMONO

Deel: