Het succes van het Motown-label is ongekend. Pak een grote soulklassieker uit het verleden en je hebt een grote kans dat deze hit uit de Motown-stal komt. Hoe zou het klinken als de heren van Il Divo deze stijl een nieuw leven zouden inblazen? Il Divo brengt, geheel in hun eigen stijl, een prachtig eerbetoon aan de Motown met hun nieuwe album ‘For Once In My Life: A Celebration of Motown’.

Waar Il Divo voornamelijk bekend staat om hun kenmerkende pop en klassieke nummers in opera stijl, verrassen ze nu vriend en vijand door hun stijl samen te voegen met de zeer herkenbare Motown sound. Het resultaat mag er zijn: ‘For Once In My life: A Celebration of Motown‘ is een 10 tracks tellend pareltje met alleen maar hoogtepunten.

Waar de originele nummers al groots klinken, krijgen ze met een Il Divo-sausje net wat extra’s. Een aantal tracks op het album krijgen hierdoor een filmische, haast sprookjesachtige, sfeer.
‘I’ll be there’ van The Jacksons kent vele covers, één van de bekendste is de prachtige versie van Mariah Carey. Maar ook Il Divo heeft deze muzikale parel met respect behandeld en er een prachtige versie van gemaakt.

Op het album komen ook een aantal samenwerkingen voorbij. Zo is ‘The Tracks Of My Tears’ een leuke samenwerking met Smokey Robinson, waarbij de operastemmen van Il Divo mooi samenvloeien met de soulstem van Smokey Robinson. Die er in 1965, met zijn formatie Smokey Robinson & The Miracles, een grote hit mee scoorde.

‘I’ll Make Love To You’ van Boyz II Men staat bekend als een heerlijke zoetsappige track. In deze samenwerking met Boyz II Men doet Il Divo er nog een schepje bovenop. De kenmerkende klanken van Il Divo maken het geheel nog bombastischer en laten de luisteraar genieten.

Het album ‘For Once In My life: A Celebration of Motown’ is een feest om naar te luisteren, echter voelt het album met 10 tracks wel wat kort aan.  Stuk voor stuk zijn het klassiekers die de revue passeren en waarbij Il Divo zeer boven zichzelf uitstijgt. (9/10) (Decca)

Deel: