Gertjan van Hellemont. alias Douglas Firs, presenteert met ‘Heart Of A Mother’ zijn vierde album. Een persoonlijke reflectie van een bewogen jaar waarin Van Hellemont zijn moeder en grootmoeder verloor en vervolgens zelf vader werd.

“Volgens mij bestaat er geen krachtiger beeld in deze wereld, er bestaat niets waar meer liefde doorheen stroomt”, zegt de uit Gent afkomstige Van Hellemont over de albumtitel. “Ik heb dat gevoeld bij mijn eigen moeder, maar ook bij mijn vriendin die op het punt stond zelf moeder te worden. Mijn hoop is dat mensen die liefde zullen horen en voelen in deze songs.”

Om die songs zo puur en eerlijk mogelijk te houden, heeft Van Hellemont het volledige album thuis geschreven én opgenomen, met hulp van zijn vaste muzikanten. Het grootste deel op de zolderstudio, het aangrijpende ‘Until It Won’t’ een verdieping lager, met een klein recordertje in de kamer die in gereedheid gemaakt was om babykamer te worden. Het afwijkende maakproces is voor de singer-songwriter reden geweest om een minidocumentaire over het album te maken, die twee dagen voor de albumrelease in première is gegaan.

De release van ‘Heart Of A Mother’ wordt gevolgd door een reeks shows met naast een officiële presentatie in de Brusselse Ancienne Belgique op 16 oktober een clubtour door Nederland in november in december.

Nederlandse tourdata Douglas Firs:

18 november – TivoliVredenburg, Utrecht
19 november – Simplon, Groningen
21 november – Willem Twee, Den Bosch
28 december – Rotown, Rotterdam
29 december – Nieuwe Nor (locatie PLT), Heerlen

Deel: