De Britse Maisie Peters is een jonge singer-songwriter die bekend is geworden op het internet. Zoals de laatste jaren steeds vaker gebeurd met nieuwe pop-artiesten. Na een paar EP’s en losstaande singles, brengt Peters nu haar debuutalbum uit: ‘You Signed Up For This’. Een vrolijk popalbum met hoorbare invloeden van de grootste popsterren van vandaag.

Dat Maisie Peters het goed doet op het internet, is geen verrassing. De aanstekelijke popmuziek die erg makkelijk meezingbaar is, wordt versterkt door haar gevatte teksten. Waar de muziek vaak erg voorspelbaar is, zijn haar teksten dat daardoor niet.

Op een geestige manier zingt Maisie Peters over wat zij heeft meegemaakt. Met name haar relaties krijgen het te verduren. Zoals het vrolijke ‘Psycho’ over een relatie met iemand die constant vreemdgaat, ook met haar. Op een leuke manier zingt Peters over deze relatie. Het nummer is zelfs zo slim geschreven dat je niet eens zeker weet wie de psycho in de relatie is. Een aanstekelijk popnummer dat als de perfecte single dient. Dat kan ook niet anders als Ed Sheeran mee schrijft en hit-producer Steve Mac het produceert.

Dat Ed Sheeran vaker terug te horen is op dit album, is niet verrassend. Maisie Peters heeft sinds 2021 een platencontract bij Gingerbread Man Records, het platenlabel van Sheeran zelf. Maisie Peters heeft dus een van de bekendste singer-songwriters van vandaag tot haar beschikking. En hij is zelf ook een grote fan van haar muziek. Een goed idee dus om een beginnende artiest een handje te helpen.

Naast de invloeden van Ed Sheeran, is het ook duidelijk dat Peters fan is van Taylor Swift. Haar soortgelijke verhalende schrijfstijl doet sterk denken aan de Amerikaanse popster. Maar toch weet Maisie Peters haar eigen stempel te drukken. Dit komt met name door haar unieke stem en originele teksten.

Maisie Peters is naast geestig en gevat ook erg persoonlijk. Een album beginnen met “I am twenty and probably upset right now, I still haven’t got my driver’s license” is gewaagd. Ze valt met de deur in huis en verteld dat ze misschien wel meer succes had gehoopt te hebben. Net als Olivia Rodrigo die haar rijbewijs al op haar zeventiende haalde en daar het nummer ‘Driver’s Licence’ over schreef. Peters vergelijkt zich indirect met Rodrigo’s wereldwijde succes, maar met een grote groep fans waar onder andere Ed Sheeran, Niall Horan, JP Saxe, Lewis Capaldi en Taylor Swift onder vallen, hoeft Peters nergens “upset” over te zijn.

Dat Peters haar eigen visie op het leven heeft, laat ze ook horen op ‘John Hughes Movie’. Geïnspireerd door de 80s films ‘Sixteen Candles’ en ‘Pretty in Pink’, romantiseerde Peters het leven. Tot nu. Zo’n filmische romance vindt in het echte leven niet altijd plaats. Het is belangrijker om om jezelf te geven en van jezelf te houden dan om op iemand te wachten waarvan alleen jij denkt dat dat jullie John Hughes verhaal wordt.

‘You Signed Up For This’ is een goed debuutalbum. Een typisch popalbum dat muzikaal niet veel verrassing brengt. Maar toch slaat Maisie Peters een leuke, originele weg in. Met een basis als deze en een snel groeiende groep fans, inclusief bekenden in de muziekindustrie, zal het niet lang duren voor het grote publiek Maisie Peters gaat vinden. (8/10) (Gingerbread Man Records)

Deel: