EG Kight, geboren op 17 januari 1966 in Dublin, Georgia, is een zangeres, songwriter en gitarist, die grossiert in prijzen en nominaties. Zij heeft samengespeeld met artiesten als Taj Mahal, George Jones, Hubert Sumlin, Koko Taylor om er maar een paar te noemen. Eugenia Gail Kight wordt wel ‘The Georgia Songbird’ genoemd en nummers van haar zijn opgenomen door mensen als Koko Taylor en Saffire – The Uppity Blues Women.

Voor haar recente album, haar negende inmiddels, getiteld ‘The Trio Sessions’ werkt Kight samen met twee collega’s, waarmee ze al zo’n twintig jaar samenwerkt: Ken Wynn (leadgitaar, dobro) en Gary Porter (drums). Op enkele nummers speelt Sean Williams mee op bas. De opnamen zijn gemaakt in 2019 en het was de bedoeling dat deze vorige jaar zouden worden uitgebracht. De pandemie gooide roet in het eten en nu is de plaat uiteindelijk toch verschenen.

Op ‘The Trio Sessions’ staan tien nummers, waarvan er zeven door Kight zelf zijn geschreven of meegeschreven. Het resultaat is een zeer aangename plaat geworden met goed geschreven en goed uitgevoerde nummers. De eigen nummers, zoals de opener ‘You Just Don’t Get It’, de ballad ‘Burned’ en het bedachtzame ‘Tell Me’, zijn goed opgebouwd en maken indruk. En ook de covers krijgen een geheel eigen bewerking, zoals Willie Dixons ‘Evil’. Een prima plaat. (7/10) (Blue South Records)

Deel: