Vandaag mag Sir Michael Philip Jagger (beter bekend als Mick Jagger), frontman/zanger van de legendarische band The Rolling Stones, zijn kaarsjes uitblazen op zijn verjaardagstaart. Mick zag het levenslicht op 26 juli 1943 in Dartford, Engeland. Jagger zit nu al ruim 50 jaar in het vak, de zanger/tekstschrijver en acteur wordt beschouwd als een van de meest populaire en invloedrijke frontmannen in de geschiedenis van de rock & roll.

Zijn kenmerkende stem en manier van optreden, tezamen met het gitaarspel van Keith Richards, zijn het handelsmerk geworden van The Rolling Stones. In 1989 werd Mick Jagger samen met zijn legendarische band opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Bekijk en beluister hieronder een live uitvoering van ‘Gimme Shelter’, opgenomen tijdens een van de concerten die gehouden zijn ter viering van het 25-jarig jubileum van de Rock and Roll Hall of Fame.

Deel: