De underground hiphop-titanen Atmosphere bevestigen dat er een nieuw album onderweg is, ‘WORD?’. De aankondiging wordt begeleid met een nieuwe videoclip voor single ‘Woes’ en ook zijn vier nummers van het album meteen als single vrijgegeven.

Al meer dan twee decennia neemt Atmosphere je mee op een soort cursus van rigoureuze output, met inmiddels al meer dan twee dozijn studio albums, EP’s en side-projects op hun naam. Het duo heeft deze enorme collectie opgebouwd door hun muziek te brengen zonder hun roots ook maar één moment uit het oor/oog te verliezen. Op ‘WORD?’ is Slug weer de meesterlijke, meeslepende, wijze en humoristische verhalenverteller terwijl producer Ant, altijd geïnspireerd door soul, funk, rock & reggae, leunt op het kenmerkende geluid van het duo in de klassieke boom-bap-esthetiek.

Atmosphere slaagt er op ‘WORD?’ in het hoge niveau van luchtigheid vast te houden en neemt je het album van A tot Z mee op een joyride aan ervaringen en emoties. Tijdens de rit is er een uitgebreide cast van speciale gasten die onderweg in en uit springen, waaronder Evidence, Muja Messiah, Musab, Nino Bless, Nikki Jean, Anwar HighSign, BlackLiq, Sa-Roc, Haphduzn, Lateef the Truthspeaker, Aesop Rock en de inmiddels overleden MF DOOM.

Na hun laatste release, ‘The Day Before Halloween’ neigt Atmosphere’s verfrissende nieuwe project de nadruk te leggen op het bevorderen van hun vak. Ook zijn ze bezig met verfijning en laten ze over de gehele lengte van het album hun groei horen. Natuurlijk knalt het plezier dat ze daarmee hebben door je speakers. In wezen is Atmosphere een muzikale herder en met elk nieuw album komt een nieuwe reis terwijl ze generaties luisteraars begeleiden door dit ding dat leven wordt genoemd.

‘WORD?’ zal op 8 oktober via Rhymesayers Entertainment worden uitgebracht.

Deel: