James Taylor komt naar Amsterdam. De beroemde zanger bracht zijn gelijknamige debuutalbum uit in 1968 en is één van de grootste singer-songwriters uit de jaren zeventig. In 1971 scoorde hij een wereldhit met het door Carole King geschreven ‘You’ve Got A Friend’. Het was het begin van een gouden periode voor de Amerikaan met miljoenen verkochte platen zoals ‘Sweet Baby James’, ‘October Road’ en maar liefst vijf Grammy Awards.

In 2015 bracht James Taylor voor het eerst in dertien jaar een nieuw studioalbum uit genaamd ‘Before This World’, wat hem tevens zijn allereerste nummer 1-album in de Billboard Charts opleverde. Bovendien werd hij genomineerd voor een Grammy voor Best Pop Vocal Album. In 2020 verscheen zijn ‘Audible Original-​memoires Break Shot: My First 21 Year’s, een zeer persoonlijke en authentieke memoires over zijn eerste 21 levensjaren. In datzelfde jaar bracht hij zijn nieuwste 19e studioalbum ‘American Standard’ uit, waarmee Taylor dit jaar de Grammy Award voor Best Traditional Pop Vocal Album won. Gezegend met een warme baritonstem en een uniek gitaarspel speelt hij al decennia lang voor zijn trouwe fans.

Op zaterdag 22 januari geeft de Amerikaanse singer-songwriter James Taylor samen met zijn All-Star band een concert in AFAS Live.

Deel: