Zoals iedere vrijdag heeft Maxazine redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van Perry, onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

Het lijkt wel of het op alle vlakken ineens wel heel erg goed gaat met Nederland. Sinds gisterenavond is de knappe en welbespraakte voetballer Dumfries de nieuwe God van Nederland die aanbeden wordt door dronken jongeren op rotondes die speciaal daarvoor autovrij zijn gemaakt. Na de overwinning op Oostenrijk staat het voor velen vast. Nederland wordt kampioen. Dat moeten we de komende tijd nog wel even aanhoren. Tom Dumoulin de raket uit Kanne heeft ook weer succesvol zijn rentree gemaakt. Dit weekend gaat Max Verstappen zeker de GP Formule 1 winnen op het Franse circuit van Paul Ricard. De formatie van het kabinet begint in een stroomversnelling te raken waarbij ons uiteindelijk hetzelfde kabinet verkocht zal worden als knollen met PvdA en Groen Links als de spreekwoordelijke citroenen als garnituur erbij. Economisch gezien blijkt het nu juist heel goed te zijn geweest dat er pandemie is aan ons voorbij is getrokken. Er zijn in Nederland veel minder bedrijven failliet gegaan dan in de rest van Europa. Een en al juichstemming dus overal, en dan gaan de coronamaatregelen ook nog eens steeds sneller opgeheven worden. Het lijkt wel of Sinterklaas, Kerst, Pasen en het loofhuttenfeest op een dag vallen !

Er was echter een plek in Nederland waar de afgelopen week gewoon de rolluiken naar beneden bleven, de postbode haar pakketjes gewoon voor de deur moest neerzetten en ‘tafeltje dek je’ elke dag trouw om half zeven een vliegtuigmaaltijd deed bezorgen. Het kantoor op de bovenste zolderverdieping van onze platenbaas Perry veranderede niet, in geen enkel opzicht. Binnen luistert Perry de hele dag naar de nieuwe releases en de wat oudere releases. Covers gooit hij sowieso meteen aan de kant, want dat is niet nieuw. Heruitgaves doen ook niet mee, want niet nieuw. Streng selecteert hij op innovatie, originaliteit, muzikaliteit en schoonheid. Niets kan hem van de wijs brengen. De taak moet volbracht worden. Elke week weer. Elke Vrijdag opnieuw vertrouwen de luisteraars op een nieuwe lijst die hun de aankomende week weer door zal helpen. Het wekelijkse lichtpuntje aan de donkere einder. De therapie voor de ziel, een welness-moment voor de oren, voor wie het maar wil horen.

Ook deze week is dat weer gelukt. Er staat veel leuks en bijzonders op . Deze week bijvoorbeeld de nieuwe single van Limburg beste zangeres Linda Zijlmans, in het dialect, de nieuwe van Lorde, Whispering Sons, Noel Gallagher’s High Flying Birds, Tones and I, S10, Sigrid en veel veel meer. Luisteren!

Deel: