De Australische zangeres Tones and I komt volgend jaar alsnog naar Europa. De tour, met stops in onder meer Londen, Berlijn en Zürich, staat in het teken van haar debuutalbum ‘Welcome To The Madhouse’, dat op 16 juli verschijnt.

Vorig jaar maart stond Tones and I met haar aanstekelijke pop nog voor een uitverkochte Melkweg. Haar eerste tour door Europa en Noord Amerika moest vervolgens onderbroken worden door de coronacrisis. Dit gaf de singer/songwriter de tijd om in de luwte verder aan haar aankomend debuutalbum te werken. ‘Welcome To The Madhouse’, met onder meer de singles ‘Fly Away’ en het meeste recente ‘Won’t Sleep ‘verschijnt op 16 juli. De aankondiging van de tour wordt vandaag vergezeld met de release van een nieuwe single, ‘Cloudy Day’.

De nieuwe single ‘Cloudy Day’ heeft Tones And I geschreven nadat een vriend van haar overleed. Ze had hierdoor moeite met het schrijven van nieuwe songs tot een andere vriend tegen haar zei: ‘On a cloudy day, look up into the sky and find the sun.’ Dit was een inspiratiebron voor haar. Ze dook hierna studio in om ‘Cloudy Day’ te schrijven.

In 2018 vertrekt de zangeres Toni Watson in gezelschap van een synthesizer en een loop station naar het Australische plaatsje Byron Bay om als straatmuzikant haar muzikale dromen na te jagen. Haar kwaliteiten worden al snel herkend en een jaar later breekt ze door met de debuutsingle ‘Johnny Run Away’. Met haar tweede release ‘Dance Monkey’ weet ze in meer dan 30 landen de nummer 1 positie van de hitlijsten te domineren. De single stond maar liefst 15 weken lang op de eerste plaats in Nederland en is inmiddels wereldwijd meer dan 2 miljard keer beluisterd op Spotify. Daarmee is Tones and I de eerste vrouwelijke én eerste Australische artiest die deze mijlpaal heeft bereikt.

Tones and I komt op 24 februari naar AFAS Live in Amsterdam om haar uitgestelde concert in te halen.

Deel: