Glitchopper kondigt hun debuutsingle, ‘Nothing’, aan. Het nummer zal op 11 juni worden uitgebracht via alle streaming platformen. ‘Nothing’ is de eerste volledige single release van Glitchopper sinds de oprichting van de band in 2018. Wel bracht de band door de tijd heen enkele demo’s en live-opnames uit.

Voor een groot deel van de twee en een half jaar sinds de oprichting van de internationale lineup van Glitchopper, leidde frontman Bin Jah Mïn de charge van zijn Gentse kwartet. Hij verschanste zich in studio’s in en rond Gent om te schrijven, op te nemen, te bewerken en te sleutelen, maar bovenal, om bezig te zijn met muzikaal werk. Door voortdurend een beroep te doen op zijn bandleden – bassist Hendrick Doncker, drummer Esteban Crowley en multi-instrumentalist en producer Piglet Porch- is het resultaat een ‘band record’ in de nobelste zin van het woord. Door die jaren van verhuizingen, het herbeluisteren en herbeluisteren van eindeloze uren opnames, ongebreidelde exploratie en uitbundigheid, slaagde Calsyn’s gruizige liefde voor zijn vak erin om de band tot grote hoogten te stuwen.

Nothing

Wij zijn het grote niets. Doelloos dobberen we rond op de golven van likes en shares. Starend naar onze devices, starend naar onszelf en de weerkaatste leegte. Beluister deze virale oorgeboorte voor haar ettelijke seconden aan universele waarheid en laat je gedachten vervolgens snel verspringen naar je volgende instant bevrediging, de verstommende resonantie achteloos achtergelaten in het uitdijende magma van gedachten. Glitchopper

Deel: