De meeste mensen luisteren wel eens muziek op hun mobiel. Als je onderweg bent, bijvoorbeeld in de trein zit of een brief gaat posten, dan is het erg makkelijk om muziek op je mobiel te luisteren. Via programma’s zoals Spotify, Apple Music, maar ook Youtube of Deezer is het dan ook heel simpel om muziek te vinden die je leuk vindt en op je mobiel te zetten. Maar het is ook zaak dat de mobiel waar je op luistert geschikt is voor het luisteren van je muziek. Zo moet je natuurlijk genoeg geheugen hebben of een goede internetverbinding zodat je altijd kan streamen.

Maar hoe vind je de juist telefoon om muziek op te luisteren? Er zijn zo veel verschillende modellen dat het soms heel lastig kan zijn om de telefoon te vinden die je zoekt. Al die merken, functies en prijzen kunnen je doen laten duizelen, maar dat is absoluut niet nodig. Ten eerste is het een kwestie van weten hoe en waar je smartphone prijzen vergelijken kan. Als je weet waar je moet zijn voor een goede mobiel en weet waar je op moet letten, dan ben je al heel ver. Er zijn een paar dingen waar je sowieso op kan en eigenlijk wel op moet letten.

Tips bij het kopen van een mobiel

Sowieso is het belangrijk dat je telefoon genoeg geheugen heeft. Zo kan je zo veel muziek op je telefoon downloaden als je wilt. Als je je bedenkt dat een gigabyte ongeveer 300 liedjes is, kan je wel nagaan aan de hand van je bibliotheek hoeveel ruimte je nodig hebt om al je liedjes te downloaden. Het zou zomaar kunnen dat je wel 60 GB of meer aan muziek op je mobiel wilt hebben staan. Dat zou neer komen op zo’n 18.000 liedjes. Dat is natuurlijk heel veel, maar wij gaan ervan uit dat er een paar grote muziekliefhebbers dit artikel aan het lezen zijn.

Als je niet zo veel geheugen op je mobiel hebt of wilt hebben, dan kan je er ook altijd voor kiezen om je muziek te streamen. Dan neemt de muziek dus geen ruimte in op je mobiele telefoon, maar wel heb je wel veel data nodig. Dat is dan weer afhankelijk van je abonnement. Je zal meer data nodig hebben als je veel muziek wilt gaan streamen. Er zijn ook abonnementen waarbij je gratis muziek kan streamen. De data die je gebruikt om muziek te streamen telt dan niet mee voor je maximale data in je abonnement.

Koptelefoon of oortjes

Misschien wel de belangrijkste factor om fijn muziek te kunnen luisteren op je mobiel is dat je een goede koptelefoon of fijne oortjes hebt. Welke merk koptelefoon of welke pasvorm oortjes je wilt hebben is vrij persoonlijk. Je hebt vast en zeker wel al wat ervaring met bepaalde modellen en weet misschien wel al wat je fijn vindt. Maar als je dat nog niet weet is er op het internet genoeg informatie te vinden. Je moet trouwens ook bedenken of je een draad of bijvoorbeeld Bluetooth wil hebben. Wij zijn niet zulke grote fans van Bluetooth koptelefoons, maar dat is heel persoonlijk. Kies vooral een product dat jij fijn vindt.

 

Deel: