Er is wederom een nieuwe naam opgestaan in de moderne country wereld. Met haar onlangs uitgekomen debuutalbum ‘Reckless’ gooit Morgan Wade gelijk hoge ogen. Gelukkig zie ik als country liefhebber de waardering voor deze muziek langzaam maar zeker groeien in Nederland. Een mooie kans dus om het over de nieuwe naam te gaan hebben.

Over de zangeres is nog niet zo gek veel bekend. Ze is op het moment 26 jaren jong en bracht al eerder een album uit met de band Morgan Wade & The Stepbrothers. Een opvallende verschijnen met haar vele tatoeages.

Qua muziek is het licht te vergelijken met onze eigen Ilse DeLange. Zeker denkend hits als ‘Next To Me’. Echter zit aan de nummers op ‘Reckless’ een iets rauwer randje en het accent van Wade is meer knauwend. Dat accent is totaal niet storend, wat ik niet voor iedere countryster kan zeggen. Een stem die je zou herkennen een stem die op momenten binnen weet te komen.

De nummers op ‘Reckless’ zijn over het algemeen biografisch. “A lot of the songs are about figuring out what the hell I’m doing,” Zo bezingt ze onder andere over dat ze nog steeds aan het ontdekken is wie ze nu echt is. Een goed voorbeeld hiervan ‘Other Side’. De eerste zin in dat nummer is: “You knew my skin back before I had all these tattoos.” In dit nummer voel en hoor je de emotie in haar stem. Je voelt haar pijn, zeker als ze in het refrein naar de climax werkt. Zet daarbij nog een fijne gitaarsolo en je hebt wat mij betreft het beste nummer op de plaat te pakken. Het nummer daaropvolgend ‘Don’t Cry’ komt ook aardig in de buurt en is wat steviger dan zijn voorganger.

Voor de mainstream radio is ‘Wilder Days’ een goed nummer. Wat het overigens al niet verkeerd doet met bijna één miljoen streams op Spotify sinds de release. Die zit meer in de eerdergenoemde ‘Next To Me’ hoek. Andere potentiële hit ‘Last Cigarette’ zit dan weer meer in de hoek van ‘Changes’.

Al met al kunnen we dit een aangename release van dit aanstormende talent. Ik hoop dat we nog veel van deze Morgan Wade gaan horen. Met haar talent zit het in ieder geval meer dan goed. Voor de fans van de klassieke country zal dit wel te poppy zijn, maar als de moderne country jou goed ligt, zal dit zeker niet teleurstellen. (8/10) (Ladylike Records)

Deel: