Na een tot tweemaal toe verschoven clubtour en een bewogen coronajaar, brengt Chef’Special vandaag nieuwe muziek uit. De nieuwe single ‘Afraid Of The Dark’ gaat over het overwinnen van de angst om de duisternis tegemoet te treden, deze te omarmen en ermee te dansen. Zonder te weten waar deze dans met de duisternis je zal voeren. In de videoclip bij ‘Afraid Of The Dark’ voert ballerina Michaela DePrince een speciaal voor dit nummer gechoreografeerde dans uit.

“I am still afraid of the dark
Even though there’s a sky full of stars
I don’t know where I’m going but I’m on the run
Can you leave a little light on”

Chef’Special en ballerina Michaela DePrince vonden een verbinding in de songtekst van ‘Afraid Of The Dark’ en in het thema mentale weerbaarheid. Beiden gebruiken hun creatieve uitingen om vorm te geven aan verwerking en kracht vinden in het besef dat we als mens kwetsbaar zijn. Zowel Chef’Special als Michaela DePrince zijn ambassadeur van War Child en vanuit dat gezamenlijke ambassadeurschap is de samenwerking in de ‘Afraid Of The Dark’ clip voortgekomen.

Met hun pakkende mix van muzikale stijlen scoorde Chef’Special met nummers als het met goud bekroonde ‘Amigo’, de platina single ‘Nicotine’ en de triple platinum klassieker ‘In Your Arms’ (meer dan een jaar in de Nederlandse singles top 100) immense hits. Als podiumband zijn ze onovertroffen. Of de band nu in Amerikaanse stadions, Europese clubs of op festivals als Pinkpop, Sziget of Lowlands staat, het volledige publiek gaat door de ontwapenende en opzwepende optredens voor de bijl. Dit jaar was frontman Joshua Nolet een van de deelnemers in het populaire tv programma ‘Wie is De Mol?’ en was Chef’Special een van de headliners tijdens het Fieldlab evenement ‘Back To Live’ in Biddinghuizen.

Reguliere hallenshows in AFAS Live, AHOY RTM Stage en Klokgebouw staan voor december 2021 aangekondigd.

Chef’Special Tourdata:

Klokgebouw, Eindhoven – 10 december 2021
AHOY (RTM Stage), Rotterdam – 11 december 2021
AFAS Live, Amsterdam – 18 december 2021

Deel: