Met een debuut dat stamt uit 1973 en een carrière waarin ruim 50 miljoen platen werden verkocht, mag je iemand toch wel een legende noemen. Vandaag gaan we een nieuwe plaat van zo een legende bespreken. Niemand minder dan Suzi Quatro brengt eind deze maand namelijk ‘The Devil In Me’ uit en is de opvolger van het in 2019 uitgebrachte ‘No Control’.

Inmiddels is Susan Kay Quatrocchio, zoals de echte naam luidt van Suzi Quatro, de 70 gepasseerd, maar aan stoppen wordt nog niet gedacht. Eerlijk is eerlijk, na het uitbrengen van het sterke ‘No Control’ hoeft je daar natuurlijk ook niet over na te denken. Muziek zit in haar bloed en ze is nog steengoed bij stem als op haar geliefde basgitaar.

In de jaren 70 had ze hits met onder andere ‘Can The Can’, ‘If You Can’t Give Me Love’ en ‘Stumblin’ In’. Die laatste in duet met Smokie-zanger Chris Norman. Sinds 2011 staat ze in de R&R Hall Of Fame.

Met dit nieuwe ‘The Devil In Me’ gaat Quatro verder waar ze in 2019 was gebleven. Ook dit nieuwe album is erg sterk en rockt behoorlijk. Er zit wel één nummer bij dat ik totaal niet begrijp. De single ‘Heart and Soul’ die in december vorig jaar is uitgekomen. Een kerstnummer die beter als single only had uitgebracht kunnen worden. Hij misstaat behoorlijk nu we in maart zitten. Niet alleen tekstueel, maar ook instrumentaal valt het buiten de boot. Jammer. Geef mij dan maar tragere nummers in de trend van ‘Isolation Blues’. Zoals de titel al aangeeft een bluesnummer met fijn gitaarspel.

Gelukkig maakt de rest van het album dit voorval goed. Luister bijvoorbeeld eens naar de titeltrack die al even uit is. Goeie riff, pakkend refrein. Classic Suzi Quatro. Nog steeds zingt ze fantastisch. Die goeie riffs zitten in vrijwel het gehele album. Een andere die meteen in je kop blijft zitten is die van ‘Get Outta Jail’.

Daarbij wil ik ook ‘Betty Who’ er nog even uitpakken. Ook dit is weer een typische 70’s plaat van Quatro. Het rockt, het is aanstekelijk, het is gewoon goed.

Aan het einde van de plaat komt nog even een Hammond-orgeltje om de hoek kijken wat ook altijd goed bij dit soort muziek past. ‘I Sold My Soul’ is dat nummer en brengt je terug naar begin jaren ’70.

Ik kan hier wel nummer voor nummer gaan omschrijven, maar ik kan beter jullie allen aanraden dit nieuwe ‘The Devil In Me’ te gaan luisteren. Voor de fans van 70’s rock en zeker van classic Quatro-fans is dit een album waar je blij van gaat worden. Suzi is nog lang niet afgeschreven. (8/10) (Steamhammer/SPV)

Deel: