‘Carnage’, het nieuwe album van Nick Cave & Warren Ellis, werd opgenomen over een periode van enkele weken tijdens de lockdown. Hoewel Cave & Ellis samen al vele soundtracks hebben gecomponeerd en Ellis al lange tijd lid is van The Bad Seeds, is dit de eerste keer dat ze een volwaardig album als duo uitbrengen.

Cave beschrijft het album als “een meedogenloze, doch zeer mooie plaat, genesteld in een gemeenschappelijke catastrofe.” “De totstandkoming van ‘Carnage’ was een versneld proces van intense creativiteit”, zegt Ellis, “de acht nummers waren er in een of andere vorm binnen de eerste twee en een halve dag.”

Het sonische en lyrische avontuur van Cave & Ellis gaat snel verder op ‘Carnage’, een album dat bijna per ongeluk tot stand kwam in de downtime die werd gecreëerd door de lange, angstige, wereldwijde noodsituatie. ‘Carnage’ is een album voor deze onzekere tijden – doordrongen met momenten van gedistilleerde schoonheid en dat resoneert met een bijna tartend gevoel van hoop.

De creatieve chemie van Cave en Ellis is geworteld in hun lange geschiedenis van het maken van muziek, zowel als partners als individuele artiesten. Ze kruisten elkaar voor het eerst in 1993 toen Ellis viool speelde op verschillende nummers voor het Nick Cave & The Bad Seeds-album ‘Let Love In’, waarna hij zich bij de band voegde als fulltime lid. De twee speelden ook samen in Grinderman, opgericht in 2006, en hebben samen talloze film-, tv- en theatersoundtracks gecomponeerd en opgenomen.

Het nieuwe album is nu beschikbaar op streamingdiensten. Vinyl & CD verschijnen op 28 mei 2021.

Tracklist

1. Hand of God
2. Old Time
3. Carnage
4. White Elephant
5. Albuquerque
6. Lavender Fields
7. Shattered Ground
8. Balcony Man

Deel: