Een Engels eendagsfestival uit 1976 vormt de basis voor een unieke concertregistratie van de Southern rockband Lynyrd Skynyrd. Het eeuwenoude dorpje Knebworth was de plek waar de band uit Florida op eenentwintig augustus 1976 optrad tussen andere muzikale legendes als 10CC en The Rolling Stones. Beelden van het concert werden deels in 1996 vertoond in de film ‘Freebird… The Movie’, maar los audiomateriaal was nooit eerder uitgebracht. Tot nu.

‘Lynyrd Skynyrd: Live At Knebworth ‘76’ verschijnt op 9 april in verschillende uitgaves. Een DVD en CD-combinatie, een Blu-ray en CD en als een limited edition 2LP met DVD. Als bonus is op de Blu-ray de documentaire ‘If I Leave Here Tomorrow: A Film About Lynyrd Skynyrd’ te zien. Hierin wordt de geschiedenis en muziek van de band uitgebreid belicht.

Ondanks het tragische verlies van frontman Ronnie van Zant en gitarist Steve Gaines na een vliegtuigongeluk in 1977, is Lynyrd Skynyrd nog altijd een van de bekendste bandnamen uit de rockmuziek. Met nummers als ‘Free Bird’, ‘Simple Man’ en natuurlijk ‘Sweet Home Alabama’ heeft de band tot op de dag van vandaag een onuitwisbare indruk achtergelaten.

Deel: