Ook in de muziekwereld heeft het coronavirus flink ingehakt. Concerten zijn voorlopig niet meer mogelijk, dit door de verscherpte maatregelen. Als pleister op de wonde brengen wij op Maxazine dagelijks een Full Concert met dit keer concertregistratie van Lisa Stansfield.

Lisa’s eerste soloalbum ‘Affection’ (1989) en de daarvan afkomstige single ‘All Around the World’ behaalden wereldwijd de top van de hitlijsten. Ze werd twee keer genomineerd voor een Grammy Award, ‘Affection’ is tot op heden haar best verkochte album. De jaren erop bracht ze ‘Real Love’ (1991), ‘So Natural’ (1993) en ‘Lisa Stansfield’ (1997) uit. In 1999 speelde ze haar eerste filmrol in ‘Swing’, ze nam voor de film ook de soundtrack op. Na de release van ‘Face Up’ (2001), ‘Biography: The Greatest Hits’ (2003) en ‘The Moment’ (2004) nam ze een pauze om zich te focussen op haar acteerwerk. In januari 2014 keerde ze terug in de muziek met het album ‘Seven’.

Stansfield won talloze awards, waaronder Brit Awards, Ivor Novello Awards, Billboard Music Award, World Music Award, ASCAP Award, Women’s World Award, Silver Clef Awards en DMC Awards. Wereldwijd verkocht de zangeres ruim 20 miljoen albums.

Kijk, luister en geniet hieronder van Full Concert: Lisa Stansfield live @ Ronnie Scott’s (2002).

Deel: