Ook in de muziekwereld heeft het coronavirus flink ingehakt. Concerten zijn voorlopig niet meer mogelijk, dit door de verscherpte maatregelen. Als pleister op de wonde brengen wij op Maxazine dagelijks een Full Concert met dit keer concertregistratie van Chick Corea.

Chick Corea, door collega-jazzpianisten gezien als een van de meest invloedrijke pianisten, speelde onder andere samen met grootheden als Herbie Hancock, Sarah Vaughan, Miles Davis en Chaka Khan. Het grote publiek leerde de pianist kennen toen hij zich in 1968 aansloot bij de band van Miles Davis en speelde onder andere mee op diens legendarische album ‘Bitches Brew’. Tijdens de opnames van dat album leerde hij meesterdrummer Lenny White kennen, waarna een lange muzikale vriendschap werd geboren. Net voor hij zich aansloot bij Davis echter, had hij al zijn ‘Now He Sings, Now He Sobs’ uitgebracht, dat wordt gezien als een van de meest invloedrijke albums uit de jaren ’60.

Door de jaren heen werkte Corea samen met de groten der aarde en bleef zichzelf keer op keer vernieuwen. Hij experimenteerde veelvuldig met elektrische keyboards, voornamelijk de Fender Rhodes. Hij richtte fusiongroep Return to Forever op, waar hij bassist Stanley Clarke aan het grote publiek introduceerde.

Chick Corea overleed op 9 februari 2021 op 79-jarige leeftijd.

Kijk, luister en geniet hieronder van Full Concert: Chick Corea live @ San Javier International Jazz Festival (2018).

Deel: