Een nieuw album in de bus is altijd lekker, zeker het laatste album van James O’Connor, ‘A Cluster of Narratives’. James O’Connor is een Ierse singer-songwriter, performer en artiest. Zijn nieuwste album ‘A Cluster of Narratives’, dat in juli uitkomt, is een folkrockreis die de vreugde van het leven viert. De nieuwe plaat van O’Connor is uitdagend en opwindend, met ongegeneerd eerlijke teksten en een melodieus Iers gezang dat hem onderscheidt van de rest.

Het album begint lekker met ‘We Are The Stories’. Een sterke opener en deze blijft dan ook meteen hangen, maar het wordt nog beter. Het sterkste nummer op ‘A Cluster of Narratives’ bijvoorbeeld is ‘A Day Away From Madness’. Dit is gewoon een festivalstamper eerste klas. Een publiekslieveling in wording en een kanshebber om het anthem van het eerste festivalseizoen te worden als we weer los mogen. Wat een plaat! Een lekkere track, die het zelfs goed zou doen in de hitlijsten.

‘Greatest Escape’, waarbij James iets richting de countrypop lijkt te willen trekken, is een apart nummer dat we even moeten benoemen. Een apart nummer en juist door dat nummer is het album net dat beetje meer dan anders. Is het hele album dan zo goed? Staat er niets op wat niet goed is? Tsja, daar gaan we wel naar toe inderdaad. ‘Good Old Days’, dat eigenlijk te treurig is op het album, maar vooral eigenlijk door de te hoge synthesizers wordt overheerst, is het enige minpuntje wat we zouden kunnen vinden, maar dan moeten we ook echt gaan zoeken. Maar ook dat is geen slecht nummer.

A Cluster of Narratives‘ is gewoon een lekker album. James O’Connor geeft met het album een duidelijk visitekaartje af, met ‘A Day Away From Madness’ als absolute uitschieter. De Ierse folkartiest levert met ‘A Cluster of Narratives’ een goed album af, met nummers als ‘Greatest Escape’, ‘A Day Away From Madness’ en de titeltrack laat de Ier werkelijk waar iets moois horen. James O’Connor levert met ‘A Cluster of Narratives’ een topalbum af en het is wachten tot de definitieve doorbraak, die als het aan mij ligt met dit album is gekomen. (8/10) (Mexican Grey)

Deel: